Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Turbošrouby do betonu

Ahoj kutilové, jaká je asi únosnost turbošroubů do betonu na tah, na vytržení z díry u šroubů o vnějším průměru 7mm délka 80 mm? Ať guglim jak googlim porád nic...

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nosnosť na ťah je recipročná, ako u oceľových drátov ak beriem v potaz (skutočnosť), že je betón hom…
Nuda 21.05.2019 20:41
Nuda
Dekuji za odpověď, nešlo mi o to, zdali s utrhne turbošroub, šlo mi o to jestli vydrží díra, čili be…
FalesnySobik 22.05.2019 17:21
FalesnySobik
Nevyřešila by to chemická kotva? Závitová tyč, na ní oko, kladka, tchyně jako protizávaží. poslední
čumil old 22.05.2019 19:10
čumil old

Nosnosť na ťah je recipročná, ako u oceľových drátov ak beriem v potaz (skutočnosť), že je betón homogénny, má správny pomer cementu, drveného gritu kremeňa nie viac, ako je zrno o veľkosti 3-6mm s premiešaným vymývaným kremenným pieskom.

Samozrejme je nutné skrutku ukotviť minimálne do hĺbky predvŕtanej diery 10cm podľa stúpania závitu. Tieto skrutky je vhodné podlepiť natlačením lepidla pištoľou, napr. Mamut do diery, lepšie sa uťahujú, lebo lepidlo zároveň svojim zložením maže povrch pri prerezávaní závitu do betónu.

http://www.mizici.com/article.php?aid=609

Vrut o priemere 7mm sa pretrhne na ťah pri 959.15kg (mastná, tučná, vykŕmená svokra zavesená na štranku, by nemala vyrvať skrutku)
-----------------

Dekuji za odpověď, nešlo mi o to, zdali s utrhne turbošroub, šlo mi o to jestli vydrží díra, čili beton, jestli se to nevyrve z díry. Pevnost šroubu je dostatečná. Jedná se o to jestli 4 tyto šrouby ve stropě ze spirolů, ve sklepě (předepjatý pařený beton SPC 900) udrží cca 220 kg těžkou bečku s kvasem, kterou je potřeba kladkostrojem zdvihnout a naložit na malou Avii, dodávku nebo vozejk, aby se to dalo odvéz do palírny. Takže se to hmotností vyrovná tchýni o které jsi psal. Protinávrhy typu kup si vysokozdvižnej vozejk neberu, kýblovat kvas taky nebudu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru