Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaké parametry má tranzistor J5027 a existuje u nás nějaký vhodný ekvivalent?

Není tam bližší popis, podle ceny bych tipoval na černěné, válcované (asi toto provedení: 0-6-mm-vrtak-do-kovu-hss), ovšem to je udusané bláto. Ale nevím, možná že je tak možné koupit i kvalitnější "stříbřité" vybrušované vrtáky z rychlořezné oceli. Nicméně ani tyto vrtáky nejsou žádný zázrak a málokdy jsou správně nabroušené a cena 50Kč za kus není výjimkou. Na plošné spoje je nezbytné používat vrtáky karbidové, např.: Vrtak-0-6mm-d222.htm, ovšem za tuto cenu jednoho kusu koupím v Číně 2 sady po 10ks stejné kvality a ještě mi pár haléřů zbyde. Při tom jak jsou tyto vrtáky křehké (stačí neopatrně najet do řezu a je po vrtáku) je cena dost podstatná.
Také jsem moc nedůvěřoval, ale kvalita nástrojů i nářadí z Číny mě před časem velmi příjemně překvapila a tak již jinde téměř nenakupuji, zrovna mi dorazila sada jehlových pilníčků a opět musím konstatovat to samé, navíc jsou v sadě pilníčky tvarů, které jsem si doposud ani neuměl představit :-):-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny