Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pripojenie vyhrievacie ho rostu

No, to napojení "síťky", pokrývající oba přírodní vodiče --- NESTAČÍ připojit na ochranné pospojení (Uvedení na stejný potenciál), protože to je pouze ochrana ZVÝŠENÁ - je nutné to současně připojit i na PE (zelenožlutý) vodič, který zajišťuje základní stupeň ochrany!

Ochrany v koupelně laicky:
1) Základní ochrana NULOVÁNÍM je spolehlivá, závislá pouze na mechanickém provedení instalace - má na starosti základní systém ochrany elektrických předmětů - je nejdůležitější Připojení zelenožlutým vodičem k ochranné svorce v rozvaděči
2) Zvýšená ochrana POSPOJENÍM je stejně spolehlivá, ale PRIMÁRNĚ neřeší připojení k ochrannému vodiči - principem je "uvedení na stejný potenciál" - je "záchranou" , pokud základní ochrana selže (např. uhoří nulák na sloupu) a zamezí zavlečení cizího napětí z venčí (např. vodovod). Uvede vše elektricky vodivé na stejné napětí - BEZ ROZDÍLU, ZDA JSOU TO ELEKTRICKÉ PŘEDMĚTY, NEBO NE - typicky kovová vana, kovové zárubně dveří, AL okno... pracuje na principu "vlaštovka na drátě" - i ve vlaštovce je napětí, jako na drátu, kde sedí, ale nemá jak se dotknout země, nebo jiného drátu. Při uhoření nuláku zajistí, že vše má stejné napětí a tedy nemůžete být vystaveni účinkům elektřiny.
3) Doplňková ochrana PROUDOVÝM CHRÁNIČEM - doplňuje základní a zvýšenou ochranu tím, že je zpřesňuje (je citlivější)... ale je to ELEKTROMECHANICKÝ PŘÍSTROJ, který je poměrně složitý a je tedy jistá pravděpodobnost poruchy - proto nemůže být použita samostatně, jako ochrana základní.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny