Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Most cez potok

Jedine položiť kovový, pontónový most (premostenie) oboch brehov potoka bez pevných stavebných základov (patiek). Na toto riešenie nepotrebuješ žiadne stavebné povolenia StÚ ani povolenia obce, lebo je to stav "dočasný".

http://www.vametalb.sk/images/ocelove_konstrukcie_1b.jpg
Pontón si môžeš zvariť sám z dvoch I-čiek podľa šírky nápravy vozidla vyplnených hrubým vlneným plechom, napríklad na bočnice nákladiakov alebo vagónov na odvoz makadamu.

Dokonca takýto pontón nevyžaduje ani povolenie majiteľa ochranného pásma povodia toku (cca 3bm po oboch stranách potoka) ani majiteľa poľnohospodárskej parcely na ktorú ústi premostenie.

Tieto pontóny na Slovensku poznám. Teraz ma narýchlo napadá jeden obdobný most v Budmericiach na potoku Gidra na Podhájskej ulici, cca 1,9km nad sútokom Štefanovským potokom, vedúci smerom na súkromnú rolu majiteľky Marty Zrebenyovej a spol. zapísaný v LV 1027 k.ú. Budmerice. Zrejeme je tento most položený bez súhlasu tejto oprávnenej reštitunetky zapísanej v LV, na základe komunistami ukradnutej role po jej otcovi do JRD.

Geografická poloha mosta je:
48.367937° 17.393731°

Ozvi sa písomne starostovi obce Budmeríc, miestnemu Stavebnému úradu, nech ti podá podľa zákona č. 211/2000Z.z., o slobodnom prístupe k informáciám, odborné vyjadrenie na základe akého povolenia(?) je položený metalický pontón určený k prejazdu nákladiakov, osobných vozidiel z miestnej komunikácie Podhájska priamo do bahna ornej pôdy smerom na súkromnú rolu nad potokom Gidra. Nech ti v obci spolu s riadnou majiteľkou a povodím Váhu predložia listinné doklady k premosteniu potoka.

https://www.zakonypreludi.sk/zz/2000-211

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny