Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Televízor Hyundai HLR 32TS470 SMART Kalibracia tv

Takže mám problém z kalibráciou tv Televízor Hyundai HLR 32TS470 SMART, 32" Full HD Smart TV • rozlíšenie 1920×1080 px • 200 Hz CMP • DVB-T2/C/S2 • podpora HEVC (H.265) – nový digitálny štandard • LAN • Wi-Fi • HbbTV • zvuk 12 W • 2× HDMI • 1× USB, 1xchinch, 1xVGA. Po zapnutí ma menu prekrásne farby, lenže po pripojení zariadení, tieto zobrazujú tmavý a nevýrazný obraz. Farby sú neprirodzené a červená je tmavo červená, biela je sivobiela a farby sú nevierohodné a nepekné. Na predajni mali ale farby tv, prekrásne výrazné farby ale po kúpe a zapnutí u mňa doma sú nepekné. Na začiatku som mal výber predajňa alebo domácnosť a klikol som na domácnosť. Farby menu sú naďalej pekné a výrazné ale farby antik set-top-box mini 2 sú tmavé, pripojený bol pôvodne cez štandardný lacný hdmi kabel ale kúpil som drahší zo zlatou koncovkou - no ani to nepomohlo. Rovnako sa správa dvd, zobrazuje tmavé farby a dolaďovať farby sa dá len v BACK AVI, programy HDMI1 a HDMI2, VGA/PC,YPbPr, nedá sa ani spustiť menu. V BACK AVI spustím menu, červená v menu má prekrásny odtieň po kliknutí Menu/Nastavenia/Obraz mám na výber z asi 5tich režimov Prirodzený, Dynamický,Kino, Sport, Hry. Akokoľvek nastavím obraz je tmavý a farby sa nevyrovnajú farbám starého tv ale ani farbám Menu tohto televízora. Všetky položky Kontrast, Jas, Ostrosť, Barva, som nastavil na 100% a úspora energie je vypnuté. V rozšírenom nastavení som nastavil farby na teplé a aj podsvietenie je 100%, Farba pleti je 5 - najvyššia hodnosta. V set-top-boxe neviem nikde nastaviť farby programov.

Předmět Autor Datum
Opat zvlastny problem v tvojom podani. Ja ti odporucam TV resetnut do tovarenskych nastaveni, pretoz… nový
fleg 10.05.2019 17:50
fleg
Len malá poznámočka: tzv predajné nastavenie je preto, aby si ľudia tento výrobok kupovali vo veľkom… nový
yYy 10.05.2019 17:55
yYy
Takže nakoniec som na to prišiel, Farby BACK AVI, HDMI1, HDMI2, VGA/PC, YPbPr sa nastavujú samostatn… nový
TomasD 10.05.2019 18:09
TomasD
Najlepšia voľba je voľba modu sú Hry, prekrásne farby pro jistotu na to večer mrkni kritickým okem… poslední
lední brtník 11.05.2019 12:21
lední brtník

Opat zvlastny problem v tvojom podani.
Ja ti odporucam TV resetnut do tovarenskych nastaveni, pretoze si ho so svojim nastavovanim farieb dodrbal urcite a namiesto nastavovanie zvol lepsi zdroj obrazu. Tvoj neznamy STB, pripojeny cez neznamy konektor...proste klasika v tvojom podani.
Btw nie je ti podozrive, ze TV v predajni mal krasny obraz a doma uz nie? Zeby to nebolo TV, ale zdrojom TV signalu?

Len malá poznámočka: tzv predajné nastavenie je preto, aby si ľudia tento výrobok kupovali vo veľkom pre svoje "farby" - tieto sú v tomto móde extrémne zvýraznené. Po prepnutí na domáci mód však všetko spadne na stredné hodnoty. Ale i táto telka má v rozšírenom menu možnosť korigovať jednotlivé farby - len treba to v Menu pohľadať.

Takže nakoniec som na to prišiel, Farby BACK AVI, HDMI1, HDMI2, VGA/PC, YPbPr sa nastavujú samostatne. Možnosť spustiť menu je blokovaná ak sú v prišlušných vstupoch zapojené kable. Takže aby sa nastavil HDMI1 je potrebné HDMI odpojiť z konektoru a nastavovať to naslepo. Najlepšia voľba je voľba modu sú Hry, prekrásne farby. Len zajtra odpojím všetky ostatné pridavne zariadenia a nastavím všetko na mód Hry. Dotaz je týmto vyriešený, hlavne aby to nenapísali do návodu k Televízor Hyundai HLR 32TS470 SMART.

Najlepšia voľba je voľba modu sú Hry, prekrásne farby

pro jistotu na to večer mrkni kritickým okem znovu, kdy ty barvy víc vyniknou, jestli ta krása není hodně "pouťová".
někdo radši michelangela, někdo pollocka - lidé jsou různí a tak to má být.

to hjundé štelování při odpojeném vstupu je vtipné, dík za tip.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru