Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem 3komorovy septik - ucpana trubka mezi 2. a 3. komorou

Zdravim,

Mam na chate 3komorovy septik (stary zdeny, s trativodem) ktery doposud bezproblemove odtekal. Chatu vlastnim teprve 8 mesicu, nemam predchozi zkusenosti, ale snazil jsem se o nej starat - zadna chemie, pravidelne jsem pridaval WC Net, a cas od casu kontroloval, kolik je kalu.
Bohuzel jsem si posledni mesic nepohlidal a na hladine se udelala tak tlusta vrstva kalu, ze uz prepadaval rourou do druhe komory. Obsah 1. komory jsem vyvezl, ale do druhe komory uz se tezko rourou cerpadlo dostane. Je tedy momentalne plna a moje teorie je, ze spodni trubka mezi 2. a 3. komorou je ucpana. Zkousel jsem do vydechu 3. Komory vestrcit hadici, ale vytahl jsem ji suchou (mozna jsem mel hadici kratkou a take nevim jak 3. komora realne vypada).
Do 2. ani 3. Komory se pravdepodobne lehce nedostanu, vypada to ze je vse zabetonovane. Po zkousce jsem navic zjistil, ze do 1. komory tece WC, do 2. vsak veskery potrubni odpad, ktery momentalne steka do 1. komory.
Posledni zvlastni vec je, ze i pres tento stav se septik pred vycerpanim nevyleval, zustal v urcite kriticke hladine.

Mam tedy 2 dotazy: Muzu se spolehnout, ze odtok do trativodu bude pracovat nejakym dal? A pokud ne, existuje zpusob, jak prutok mezi 2. a 3. komorou procistit, pripadne lepe zjistit priciny?

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny