Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno dvd prehravač - vymena scart za 3 x cinch

Pokud to neni naschvál od výrobce televize, aby ukázal, jak je analogový svět nekvalitní, hledal bych chybu v propojení. Pokud to neni nějaký mechanický problém (špatný kontakt ve scart, mizerný kabel) tak nevím. Bylo by dobré mít možnost vyzkoušet jiné zdroje signálu, jestli neni ten vstup na televizi vadný.
Já třeba bych ještě zkusil redukci cinch na hdmi jestli je to lepší, ale to jenom protože ji mám (ta redukce stojí kolem tisícovky takže je zbytečné ji kupovat jenom na otestování).
Nedá se třeba na televizi něco nastavit, i když otázkou je co. Stejně tak na videu (býval výběr mezi pal a ntsc a progresivním a prokládaným), ale televize podle mě musí zvládnout všechno co dokáže VHS vyprodukovat (zas tak velký výběr nebyl), navíc to by nezpůsobilo tmavý obraz.

Přibližně to co popisujete se mi stává, když je v nepořádku stínící vodič toho žlutého kabelu (potenciál země jde pak oklikou) což se stává na můj vkus dost často (hlavně v konektorech je ten kontakt často mizerný). Ale připojením zvuku problémy zmizí, pokud ten to má v pořádku (a jeden za tří konektorů to obvykle v pořádku má). Jakoby tmavý obraz s putujícími duchy.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny