Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Kde nejlepe a nejlevneji nakoupit drevo/material na maly projekt?

Zdravim,

blizi se leto a chtel bych udelat takovou stupidni polici na kvetiny. Neco co bude sedet na zemi aby bylo misto jak pod, tak na te "polici".

Chtel jsem se zeptat kde nejlevneji a idealne i nejlepe nakoupim material? Pripadne i poradit jaky, jestli mam vzit nejakou OSB desku, nebo spis nejake prkna a tak dale.
Momentalne bydlim v Praze.

Tady je velmi podrobny nakres co bych si predstavoval pro pripad ze muj vycerpavajici popis nestaci.

https://i.imgur.com/awCNFvu.png

Diky moc

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Taky zkusím poradit. Zrovna v těchto dnech takovéto policostolky dělám pro děcka do domečku a do per…
patyk 02.05.2019 09:08
patyk
ještě dodám Dřevo kupuji nehoblované. Na rozbrušovačku nasadím unášeč šmirglpapíru(ty kotouče) a př… poslední
patyk 02.05.2019 09:12
patyk

Taky zkusím poradit. Zrovna v těchto dnech takovéto policostolky dělám pro děcka do domečku a do pergoly. Taky udělám stůl do pergoly.

Dřevo(2 m3 úhrnem) jsem koupil na pile loni na jiné obrobky a toto mi zbylo. Nicméně pila je bezesporu nejlevnější. Dřevo je ovšem mokré. Takže je dobré ho nechat aspoň 2? měsíce proschnout. Mokré se blbě brousí.... Ze dřeva z pily jsem udělal nohy(hranole-střešní latě 3x5cm) a zpevnění(desky 2x7cm pro stolky a 2x 10cm pro stůl).

Měl jsem ovšem nakoupené podlahové palubky 24mm tlusté, takže jsem na pokládací desku použil tyto palubky. Jsou poměrně přesně na sebe navazující. Pokud bude vadit, že se časem vytvoří škvíra a bude se tam držet bordel, tak to přetmelím a přelakuji. Palubky se zpravidla prodávají po celých balících, takže jestli uvažuješ, že toho budeš časem dělat více, tak kup balík a máš na dlouho vystaráno. Kde v Praze kupit palubky nevím, stejně tak nevím, kde je tam nějaká pila.

Ovšem pokud si chceš zkusit udělat obrobek, jestli tě to bude bavit a bude to co k čemu, tak bych asi nejdříve zašel do Bau..., Obi a koupil jen to dřevo. Ceny jsou podobné. Nutno říct, že tam je dřevo vysušené, takže je drahé. Palubky tam snad prodají i na kusy. Mají tam i spárovky.
Rozhodně bych zašel do toho nejbližšího. Úspora 30kč na dřevu a proježdění 15km navíc je asi zbytečné.... Tam ti to nařežou, ale otázkou pak je, esi se nevyplatí si to koupit jako výrobek hotové. Kdysi jsem to propočítaval a zpravidla vše a vždy stojí hotové v obchodě +-stejně, jako dělat to z vysušeného dřeva. Výrobci mají jiné nákupní ceny materiálu... Taky mají úspory z rozsahu. Proto chodím na pilu a koupím dřeva několik kubíků najednou a pak mám z čeho roky vybírat. Dokonce mi to za 200 doveze(4km) na avii a pomůže složit.

ještě dodám

Dřevo kupuji nehoblované. Na rozbrušovačku nasadím unášeč šmirglpapíru(ty kotouče) a přebrousím to. Trvá to déle než protahovačkou, ale ta stojí několik tisíc. Když zajdu do stolařa, aby mi to protáhl on, tak zase zaplatím a zase jsme u toho, že si to pak mohu jít koupit do obchodu hotové za stejný peníz. Navíc pokud bych koupil protahovačku, tak kde ji dám? :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru