Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ako na odchytenie jezka?

Zdravim. Na zahrade pri dome som coraz castejsie nachytal jezkov. Problem je v tom, ze vzdy oseru cely travnik a terasu, kde sa cez den hraju deti. Uz parkrat sa mi podarilo ich odchytit napriklad do kybla a nasledne odniest na pole, nemozem byt ale vonku celu noc. Vedeli by ste poradit nejaky typ pasce, vhodnu na teno ucel? Idealne na zivy odchyt, kedze ich vypustam vonku, len ich nechcem u seba pri dome. Moze to byt aj nejaka vlastna vyroba typu kybel atd.

Předmět Autor Datum
To musí být tlupa ježků, když registruješ jejich výkaly. Žerou určitě kočičí granule, takže na ně je…
kejki 23.04.2019 17:26
kejki
Přestěhoval ses do přírody, ale chodí ti tam zvířata? Ježek má tu smůlu, že je pomalý a hlučný a do…
Moas 24.04.2019 08:51
Moas
Po tématu "z trávníku létají včely, jak je vyhubit" jsem osvětovou činnost vzdal. Dítě je dnes posvá…
kejki 24.04.2019 09:29
kejki
Přesně tak. Moje děti chodily ze zahrady s hovnama od slepic na košilích, na zadku a nikomu to nevad… poslední
Rce 14.06.2019 02:25
Rce
Zlatej jezek, ten mi neva. I kdyz asi obojkovky na to budou mit jinej nazor. To takhle jednou vecir…
bahno 24.04.2019 13:36
bahno
::)To udělali divočáci za jedinou noc? Tyjo co já bych za to dal, mám podobný pozemek, chci ho celý…
Moas 25.04.2019 06:35
Moas
Jo, divocaci za jedinou noc... Svine jedny vedi, ze okoli myho pozemku neni v zadny honitbe, takze s…
bahno 25.04.2019 07:52
bahno
Ovšem tomu říkám kulervoucí technika...:beer: U mně to stejně nakonec tím rýčem skončí, původní maji…
Moas 25.04.2019 20:01
Moas
Idealne na zivy odchyt, -ideálně??Ježek je chráněný,takže o nějakých drastických pastích vůbec neuv…
Karel04 24.04.2019 15:58
Karel04
Ježek nijak viditelně nekálí, to bylo určitě nějaké jiné zvíře. Jestli vám přesto ježci vadí, já byc…
umfa 25.04.2019 23:17
umfa
Pokud jde o trus tak viditelně ba6 primo zlomyslne kalí kuna,okolo domu běžně a nekdy i na schody u…
Kenav 26.04.2019 11:39
Kenav
Zdravím. Pokud máte podělanou zahradu, nebude to asi od ježka. Potvory jsou na tohle kuny. Ta mrcha…
kocoour 13.06.2019 18:53
kocoour

To musí být tlupa ježků, když registruješ jejich výkaly. Žerou určitě kočičí granule, takže na ně je můžeš chytit do sklopce, ale jestli mají teď někde mladé, tak zahynou. Moje služební ježková se na granule otočila třeba třikrát za noc a bobků bylo pár. A vidět jí s průvodem malých byla nádhera. Bohužel, i když u mne měla párkrát pelech, chodila pod vrátky i jinam a už není.
Vždycky zjara jsem ten bleší cirkus ošetřil spot-onem pro kočky, i kvůli klíšťatům a byli jsme spokojení všichni. Jestli máš lehké spaní, tak při posouvání plechové misky pro kočky vzniká slušný hluk.

Přestěhoval ses do přírody, ale chodí ti tam zvířata?

Ježek má tu smůlu, že je pomalý a hlučný a dost často to "odskáče" za někoho jiného. Po pozemku ti běhají kuny, kočky a spousta jiných zvířat, o kterých nemáš šajnu. Jestli tam vidíš jednou za den nějakou cizí kočku, tak vem jed za to, že deset dalších nevidíš. Nemáš šanci je odpudit nebo "vylovit". Pokud s nevítanými hosty nechceš mít problémy, nezbyde ti, než obehnat pozemek neprostupným plotem s ostnatým drátem nahoře. Můžeš natáhnout, kolik pastí chceš. Žádné zvíře není tak blbé, aby po vniknutí na pozemek rovnou šupajdilo k pasti. Stejně ti tam pocourají všude. A až postavíš plot, budou na něm sedávat kosi a pěkně ho poserou.

Po tématu "z trávníku létají včely, jak je vyhubit" jsem osvětovou činnost vzdal. Dítě je dnes posvátná kráva a nesmí výkal ani zahlédnout. Že jsou úspěšné pokusy s léčením autistů transplantací stolice by mnoho lidí asi nezkouslo.

Přesně tak. Moje děti chodily ze zahrady s hovnama od slepic na košilích, na zadku a nikomu to nevadilo. Prostě se to hodilo do pračky a bylo. A to hovna od slepic smrdí děsně. Ježky mám na zahradě, jsou krásní. Jen kudy chodí, tak z nich vypadne lopata blech. Pes je vysavač na ty blechy, ale na veterině mi dali tabletku, ta vydrží v psovi 3 měsíce a stane se pro blechy velmi nechutným a odtáhnou jinam. Funguje to i na kočky. BTW Hovna od ježků jsem nikdy neregistroval a máme je na zahradě co si pamatuju.

Jo, divocaci za jedinou noc... Svine jedny vedi, ze okoli myho pozemku neni v zadny honitbe, takze se tu stahujou, lesik s potuckem a bahnistem, pole na obe strany... Je jich tu odhadem 25(23 sem jich jednou napocital, ale ono se to meni). Potkavam se s nima kazdou druhou cestu z hospody - nic moc takhle na jare.

Na pozemek to chce zemni frezu. Ja si pucuju tohle. To vzhledem k hmotnosti a vykonu motoru docela funguje, narozdil od tech malejch chcipaku co maj misto kol rovnou noze, to je tak na zpracovany zahonky. Za vikend se da 2x projet tak 800-1000m^2, ale je to masakr a clovek se pak nehne.

Ovšem tomu říkám kulervoucí technika...:beer:
U mně to stejně nakonec tím rýčem skončí, původní majitel nemovitosti na zahradě pálil veškerý bordel, na závěr to rozhrnul a na to dal 10cm hlíny, která časem lehla a teď tam začínají prostupovat stovky hřebíků, střepů, rezavých drátů.... Budu to muset pěkně prokatrovat a ručně vybrat.

Idealne na zivy odchyt,

-ideálně??Ježek je chráněný,takže o nějakých drastických pastích vůbec neuvažuj.
Živé tvory není třeba hned hubit.Příroda a asi i ježci tu byli dřív než člověk,čili vetřelci do jejich domova jsme vlastně my lidé.
Takže s přírodou se nebojuje,ale žije společně a je třeba se trochu přizpůsobit.Ovšem jsou i jedinci,kteří by nejraději vše chemicky zničili a pak vybetonovali nebo vyasfaltovali.Tím nemyslím Tebe.

Ježek nijak viditelně nekálí, to bylo určitě nějaké jiné zvíře. Jestli vám přesto ježci vadí, já bych si je s dovolením vzal, samozřejmě až vyvedou mladé. Ale psst, tajně, jsou chránění a všecno o čem se tu bavíme je nezákonné.

Zdravím.

Pokud máte podělanou zahradu, nebude to asi od ježka. Potvory jsou na tohle kuny. Ta mrcha se vydělá vždycky na chodníček. Letos jsem udělal pro ježka domek a jsem rád, že ho mám na zahradě. Patří k těm užitečným. Žere slimáky a pod. potvory.... Nikam bych ho nenosil..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru