Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem První auto

"Italskou jebku" Fiat Punto II 1.2 8V, sedlám sedmým rokem, poslední rok jako pracovní na stavbě. Příští rok mu bude 20 let a když porovnám své provozní a udržovací náklady s auty třeba i o 10 let mladšími, tak se můžu jen pousmát. Spotřeba jen na pojížďky do max.6 l, těsnění víka ventilů 90,- Kč, brzdový kotouč 150,-Kč, plynová vzpěra zadních dveří 140,-Kč, řemen alternátoru 130,-Kč, olej to bere jakýkoli se specifikací 10-15W/40, olejový filtr jako do sekačky a pneumatik v rozměru 165/60 R14 jsou plné bazary za pár korun. Diagnostický kabel 250,-Kč, software zdarma. Nákladově se dá myslím srovnat snad jen s Felicií, ovšem při vyspělejší technice a komfortnějším provozu.

Proti čínskému Volvu nic nemám, ale tato u nás poměrně exotická, velká a drahá auta myslím pro začátečníka opravdu moc vhodná nejsou.

Já bych poradil něco zcela jiného - hlavně si nejít vybírat auto sám nebo s někým podobně postiženým čerstvým řidičákem. Nejlépe si nechat doporučit zkušeným známým mechanikem. Vykulenému elévovi s vysokou pravděpodobností prodají třeba i všeobecně uživatelsky chválený typ auta za nepřiměřené peníze a hlavně v takovém stavu, že za pár měsíců bude stát za barákem v kopřivách. Nabídka vysoce převyšuje poptávku a koupit se dnes dá obstojné auto na zaučení pohodlně. Bylo by trapné za takového stavu trhu uskutečnit špatnou koupi.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny