Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Předělání Ni-Cd akumulátoru na Li-ion 18650

S tím nacpáním do futrálu je dost problém. Mají články pospojené nabodovanými spojkami na míru, a nezaberou téměř místo. Já měl k dispozici články bez vývodů, tak jsem opatrně naletoval páskové vývody. S letováním jsem měl obavu, tak jsem jeden starý rozpitval, abych se podíval na konstrukci, jestli letováním článek nezničím. Ve dně článku je vložena destička z jakéhosi papíru, takže se teplo hned nedostane na aktivní hmotu. I tak jsem pájení dělal velmi rychle asi půl sekundy a okamžitě konec baterie zchladil vodou. Na plusovém vývodu problém není, tam je dutina k bezpečnostnímu uzávěru. (to píšu jen proto,kdyby to někdo chtěl pájet, že to opatrně lze).
Ale po propojení série článků nastal problém, že jsem to na délku do pouzdra nedostal. Už ty kapky cínu na obou stranách článků to prodloužily o dost. Po opilování kapek aby to nabylo jen o ty slabé plíšky, jsem to tam konečně dostal. Propojovací vodiče se musí vést v prostoru, který je mezi kulatými články, jakoby pod 45st od roviny. I tak jsem byl rád, když se mi to podařilo zavřít.
První baterii se mi celkem dobře podařilo rozloupnout v místě slepení, až tak moc to nedrželo. Postupně jsem do spáry vtlačoval nůž a páčil. U druhé baterie to šlo hůř, to jsem dost poničil, slepit by to šlo, ale vyhodím to. Tu první jsem pak složil obě půlky pouzdra do sebe a pak, řemeso braň se, to sbodoval ve spáře hrotem páječky. Ty body od páječky pak trochu vadily při zasouvání do počítače, tak jsem povrch trochu oškrabal nožem. No blbnul jsem s tím skoro celej den a výsledek je pofidérní. Příště se na to asi vybodnu a koupím novou baterii. 8-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny