Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Těsnění ramínka baterie

Dobrý den, potřeboval bych radu - protéká vodovodní ramínko /klasické ve tvaru S/ ve spoji s pákovou baterií /Metalia/ Pokud tam dám dva O kroužky 18x14 tak to protéká, pokud dám dva O kroužky 19x13 tak to tam nemůžu dostat-kroužky s shrnují. Zkoušel jsem to mazat tukem na vodovodní armatury /míň, víc, vůbec/ nepomáhá. Co s tím, aby to neteklo - nějaké pásky, koudel? Nebo jak tam dostat ten 19x13 /ten by možná těsnil/. Díky za rady.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
S tím jsem dlouhá léta bojoval. Koupil jsem těsnící kroužek v železářství (měl být přímo k raménku)…
ml1 15.04.2019 13:48
ml1
Máte pravdu, je to asi něco mezi 18x14 a 19x13, napadlo mě to těsnění 19x13 trochu zbrousit... Na no… nový
Georgiuss 17.04.2019 18:13
Georgiuss
Instalatér by Ti vyměnil celou baterii.:-D:-D:-D nový
George63 18.04.2019 09:52
George63
Tuk nie je vhodný - žiaden. Jedine teflonová alebo silikonová stužená vazelína v tube, potravinársk… poslední
Nuda 19.04.2019 17:11
Nuda

S tím jsem dlouhá léta bojoval. Koupil jsem těsnící kroužek v železářství (měl být přímo k raménku) a ono to na chvilku přestalo, ale ramínkem nešlo otáčet (však mi také dalo práci ho tam dostat), po nějaké době to povolilo ale zase to teklo. Když se to stalo naposledy, tak jsem to vymontoval a raménko odnesl do instalačních potřeb (možná jsem tam nesl jen ten konec co se zastrkuje do baterie), že bych potřeboval těsnění. Pán šáhnul do šuplíku, obě těsnění mi tam dal, přišlo mi, že úplně stejná, jako jsem předtím kupoval v železářství, já zaplatil 11 korun a od té doby je už asi rok pokoj. Stejná asi nebyla, protože tam jakžtakž šla a těsní. Je to sice jiná značka baterie (opera, baleto, nevim něco takového), ale problém byl zcela stejný. Tedy jedině mě napadá, pokud máte v dosahu nějakou vodní prodejnu, zkusit to tam (ramínko strčíte do kapsy nebo tašky).

Máte pravdu, je to asi něco mezi 18x14 a 19x13, napadlo mě to těsnění 19x13 trochu zbrousit... Na novém ramínku bylo nějaké těsnění, které tam šlo sice ztuha, ale šlo a těsnilo, znamenalo by to vždy kupovat nové ramínko... Vyřeším to asi změnou z kulatého S ramínka na ploché, to má, zdá se, jiný systém těsnění...Zajímalo by mě, jak by to řešil instalatér... jinak díky.

Tuk nie je vhodný - žiaden.

Jedine teflonová alebo silikonová stužená vazelína v tube, potravinársky nezávadná. Je síce drahá, ale maže na veky-vekúce všetky hejblatá v batériách, prachovky pod brzdové piesty s strmeňoch, tesnenia prasáto, apod. nevymýva sa, vydrží sakra teploty pri zachovaní stálej viskozity. Neničí gumy a tesnenia, ako ostatné produkty z ropy, glycerínu apod.

https://euronaradie.eu/obchod/silikonova-vazelina-80ml-mastersil/

https://www.dtelektronik.sk/kategoria/dielna-pristroje/chemia/oleje-a-vazeliny/teflonova-vazelina-65ml-ag/

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru