Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Spalena lednice

Na tomto termostatu se nenastavuje funkčně horní a dolní teplota, ale pouze diference. Hodnoty nastavení horní a dolní teploty jsou jenom pro možnost omezení rozsahu nastavování. Pro běžnou funkci toto není nutné nastavovat. A pak je hlavní nastavení diference, jako rozdíl mezi teplotou vypnutí a zapnutí kompresoru (třeba v případě chlazení). Pak už pouze nastavíš teplotu zapnutí, třeba 10 st.C a v případě nastavení diference 3 st.C, dojde k vypnutí kompresoru při poklesu na 7 st.C. Obráceně je to pro topení. Při nastavení 10 st.C dojde k vypnutí topidla a pak při poklesu o 3 st.C dojde k jeho zapnutí. Tato možnost nastavení diference je pak u tohoto termostatu možná od 1 desetiny st.C do celých 15 st.C. A možnost volby funkce pro chlazení, případně topení, se rovněž nastavuje v programu termostatu. Teploty pak v rozsahu od -50 do + 110 st.C.
A je možno dokonce i nastavovat dobu zpoždění reakce, po dostoupení nastavené teploty (prý právě pro chlazení, aby kompresor nezapínal extrémně často). Ale tuto možnost nevyužívám, nastavení diference je, podle mne, úplně dostatečné. Já nastavuji, jako příklad, sepnutí kompresoru na cca 6 st.C a diferenci 2 st.C, takže kompresor vypíná při 4 st.c. Takže udržovaná teplota se pohybuje mezi 4-6 st.C. To ale pochopitelně záleží na požadavcích a odvíjí se od toho rovněž spotřeba el.energie.
Dokonce v případě že jsem měl kombinovanou lednici s mrazákem umístěnu v garáži, kde klesala teplota i pod 0 st.C a běžný termostat v lednici už nereagoval a já potřeboval aby mazák mrazil, tak jsem termistor umístil přímo do mrazáku, nastavil teplotu na - 17 st.C s diferencí rovněž 3 st.C a pak i v těchto podmínkách mrazák pracoval OK a mrazil na cca -17 až -20 st.C. Ale lednice pochopitelně pracovala už rovněž na mínusové teplotě jako mrazák, ale s menší teplotou (cca kolem - 5 st.C).:puff:

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny