Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Tepelné čerpadlo nebo plyn?

No dům je z roku 1922, je částečně zateplen - předchozí majitel dal na 2 stěny 5cm (tam budeme 10 přidávat), na 3. stranu jsme dali 10 a zadní stěna kde je přístavek s koupelnou a kotelnou budeme tento rok dávat 10, tam je nic. Pak jsme dávali plastová okna - dvojsklo - před 6 lety. Na půdě je teď jen minerální vata, ale musíme to dostat ještě do boků, zatím je to jen na stropě.

Topení je po rekonstrukci a měnit ho výrazně nebudeme. Když topíme uhlím, tak ze začátku jdeme na teplotu tak 75 ale pak jak se dům vytopí, tak stačí i těch 50...jinak teď máme tarif 45d přímotop, protože kdysi byl v domě i elektro kotel (předchozím majitelem domácí výroby, již se nepoužívá).

Elektriku máme taky od minulého roku novou, ale prý když budeme chtít lepší sazbu, tak se bude muset udělat revize...

jina kdžy nám dělali výpočet TZ, tak to probíhalo tak, že si změřili každou stěnu přesně, tloušťku apod, včetně oken, dveří + si zapsali kde jak je zateplení a pak jim vyšlo tohle číslo. Snad je to reálné. Ale když si v mrazech zatopím tak to klidně večer vytopím na 26°C, ale jakmile večer přestanu topit, tak ráno je zas 18°C...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny