Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak nastavit Grunfos PM2

Dobrý den,
nemáte náhodou někdo tlakovou řídící jednotku Grunfos PM2? Není mi moc jasné to nastavení tlaků.
Celkově to funguje dobře, ale když zavřu kouhoutek, tlak na jednotce vylítne až na 6 barů a po chvílu čerpadlo vypne. Všechny DIP spínače mám na OFF.
Jde to nějak nastavit, aby ten tlak tolik nestoupl a zastavil se třeba na 3 barech?
Díky
Petr

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pretože nemáš na výtlačnom potrubí na slepý vývod in/out napojenú natlakovanú expanzku. Stačí objem…
Nuda 05.04.2019 10:34
Nuda
Expanzka je prezitek, neni tam nutna a vsechno funguje jak ma, resi se tu neexistujici problem.
bahno 05.04.2019 11:19
bahno
A pokud je pouzit press control tak tam tlakova nadoba nema být viz stranky vyrobce. poslední
Kenav 05.04.2019 17:08
Kenav

Pretože nemáš na výtlačnom potrubí na slepý vývod in/out napojenú natlakovanú expanzku. Stačí objem expanzky dva litre s dofukovacím ventilkom, zľahka ju prihustíš napríklad veľkou ručnou hustilkou na pneumatiky, ak nemáš kompresor.

Bežný tlak v IS mestského vodovodu je 5,5bar - 6bar, pri tomto tlaku sú nastavené aj pretlakové ventily u el.akumulačných boileroch než začnú prepúšťať do odpadovej hadičky.

Na domácej vodárni je 3bar málo, ja idem na 6bar na výstupnom potrubí pri dvoch 200l vyrovnávacích expanzkách. Jedna expanzka je za čerpadlom v šachte vedľa studni a druhá je až za kremelino-uhlíkovým-ÚV filtrom a elektromagnetickým regulátorom tlaku nastavený na 6bar, aby sa pri prudkom odbere vyrovnávali tlaky v potrubí než sa zopne čerpadlo, ktoré mám nastavené na pracovné tlaky. (Mám spodný, zapínací tlak na 8,5 bar a vrchný, vypínací, na 10,5bar, aby stíhalo vodu pretláčať cez kremelinu a uhlíka vo filtri).

Pri 3bar mi ledva voda do práčok crcala, nespláchol by sa v násypníkoch prací práčok. Tiež mám dve WC napojené na dotykové tlačidlové dávkovače typu Benkiser, napojené na priamo na rozvod 3/4" pre prívod vody a tie majú sakra odber, vo WC mise po spláchnutí rachot, ako Niagara. https://www.benkiser.net/de/produkt/wc-flush-valve-878-60-01/

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru