Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaké zahradní čerpadlo?

Dobrý den, prosil bych o radu. Jsem v tomto laik. Potřeboval bych nové čerpadlo na zalévaní zahrady ze studny hloubky 6m a k záhonu je to cca 20m, čistá voda. Hledám něco do 2000,-Kč a zatím jsem vybral asi toto https://cerpadla.heureka.cz/proteco-1000w-obehove/#c=lokace&g=442449 nebo toto https://cerpadla.heureka.cz/gude-gdt-901/. Pokud jsem s výběrem "nějak vedle", nebo znáte lepší řešení či máte zkušenost s těmito či jinými výrobky, tak budu rád za rady či komentáře.
Děkuji a s pozdravem Dan

Předmět Autor Datum
To, co sis vybral je určené ke spuštění do studny - neumí nasávat. Nevím, zda bude schopné vytlačit…
Jan Fiala 31.03.2019 17:03
Jan Fiala
Obě Tebou uvedená čerpadla jsou vhodná. Obě jsou ponorná, takže obě spustíš pod hladinu ve studni. V… poslední
George63 31.03.2019 19:32
George63

Obě Tebou uvedená čerpadla jsou vhodná. Obě jsou ponorná, takže obě spustíš pod hladinu ve studni. Výtlak mají 40/30 m, takže cca 4-3 atm., což pro Tvůj účel bohatě stačí. Rovněž dodávané množství je "bohatě", záleží pak pouze na průměru hadice, aby její průměr nebránil množství. Pouze pozor na umístění v dostatečné výšce nade dnem, aby případně nenasávala kal a písek ze dna. Jinak obě mají instalován plovák, který, v případě poklesu vody zhruba pod horní úroveň čerpadla, toto vypnou, takže nehrozí jeho poškození chodem "na sucho". Dají se možná sehnat i levnější, ale obě tato jsou určitě vhodná.
P.S. To co Ti doporučuje Jan Fiala je taky možné, ale je je nutno osadit nahoře, v prostoru u studny , pro nasávání udělat sací potrubí (podtlakově odolnou hadici) se zpětnou klapkou v sacím koši a čerpadlo a sací potrubí po prvé zalít vodou. Sice jsou uváděna jako "samonasávací" ovšem bez zpětné klapky a naplněného sacího potrubí to občas bývá problém. Podle mne je výhodnější ponorné které zamýšlíš.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru