Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Spárovací malta - hmota na balkón

V každom prípade si omerkuj mrazuvzdornú, nenesiakavú dlažbu. Tu býva pes zakopaný. V prípade glazovaných obkladov hoci sú v kategórii mrazuvzdorné hrozí odprejskutie povrchovej vrstvy ak na balkóne zostane vrstva ľadu a snehu.

Tiež musí byť dôkladne odizolovaný od vzdušnej vlhkosti podkladový betón ak je balkón prevedený v klasickom, armovanom betóne bez prímesí. (Stačí chemické ošetrenie očisteného podkladového betónu s jeho hĺbkovým napenetrovaním, aby vznikol adhézny mostík zároveň pôsobiaci proti vzlínaniu vlhkosti do lepiacej hmoty. Nemusí sa dávať klasický asfaltový podklad).

Lepiaca podkladová malta určená na lepenia obkladu musí mať v sebe chemické plastifikátory bez obsahu vápna, ktoré nenasiaknu po vytvrdnutí ani vzdušnou vlhkosťou podobne, ako aj spárovacia hmota. (Za komanča sa robila tzv. pálená malta, čistý cement+piesok+voda s čím neradi pracovali murári lebo sa s takouto zmesou bez obsahu vápna velice zle pracovalo. Neskôr sa objavil modrý Duvilax, ktorý tiež bolo nutné jedine ukradnúť bežným smrteľníkom).

Pevne verím, že v stavebninách ti odborne poradia s nákupom matroša. Za 30-rokov od nežnej nehy sa to konečne boľševická lúza z radov podnikateľov kvasených komunistické trhové hospodárstvo, od "deseti k pěti", snáď naučila.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny