Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vysokotlaký čistič Parkside PHD 150 G4

Zdravím
Prosím o radu k tomuto čističi.

Na přívodní hadici se dává rychlospojka. Ta má takový zpětný ventil. Je ovšem umístěn tak, že když nasadím rychlospojku na přívodní hadici, tak tlak vody z hadice tlačí na ten zpětný ventil a žádná voda se nemůže dostat do čističe.

Když zapnu čistič, tak se začne tlakovat. Jak dlouho se tlakuje? Měl jsem to zapnuté tak 2-3minuty a nemělo se to k tomu, aby to skončilo. Když jsem zmáčknul spoušť na pistoli, tak z něho fučel vzduch.

Voda se do čističe neměla jak dostat, neboť je v rychlospojce zaražen ten zpětný ventil.

Tlak v domovním potrubí mám asi 4 bary. Max.tlak přívodní vody do čističe by měl být 80 barů.

Může mi někdo trochu napovědět, jak se chová čistič při prvotním zapnutí? V návodu se píše pouze, že se čistič natlakovává při zapnutí. Ale nic o tom, jak dlouho....

děkuji

Předmět Autor Datum
Dobrý den , ta koncovka s ventilem se musí opravdu dobře dotlačit a pak ji protikus otevře, jinak já…
Peru 17.03.2019 16:27
Peru
zítra vyzkouším, zatím díky za info. pak dám vědět...
patyk 17.03.2019 18:05
patyk
Tak zaprvé při prvním spuštění je dobré odmontovat pistoli a nechat stroj běžet s vodou než se odvzd…
Vejn 17.03.2019 19:10
Vejn
Jak psal Peru-zpětný ventilek nepoužívat,kupte si koncovku bez ventilku.A stačí pustit vodu a zmáčkn…
Karel04 17.03.2019 20:07
Karel04
Tak jo, je to jak píšete. Rychlospojku to chce pořádně zastrčit. Vše funguje jak má. Vcelku jsem spo… poslední
patyk 18.03.2019 15:45
patyk

Dobrý den , ta koncovka s ventilem se musí opravdu dobře dotlačit a pak ji protikus otevře, jinak já je všude vyndal a připojím hadici zmáčknu pistoli bez zapnuté elektřiny dokud nevytéká voda pak zapnu a čerpadlo dotlakuje,a vypne po stisku zapne , dlouho bez vody bych ji netrápil,

Tak zaprvé při prvním spuštění je dobré odmontovat pistoli a nechat stroj běžet s vodou než se odvzdušní začne vystupovat rovnoměrný proud vody bez prskání. Potom vypínačem vypnout stroj nasadit pistoli s nástavcem a znovu zapnout jo a určitě nedávat rychlospojku se stop ventilem brzdí to průtok vody na vstupu také nedoporučuji připojovat na dlouhou hadici tak do 10 metrů a průměr min 1/ě coulu.

Jak psal Peru-zpětný ventilek nepoužívat,kupte si koncovku bez ventilku.A stačí pustit vodu a zmáčknout pistoli bez motoru,až přestane chrčet vzduch a začne protékat voda.Tím se naplní čerpadlo uvnitř a po zapnutí motoru se to už chytne,vyprskne zbytek vzduchu a a natlakuje.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru