Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Samovzdělání

Ahoj, v září budu asi poprvé nastupovat do nové práce. Jedná se o firmu, která děla elektroinstalaci a hlavně zapojování rozvaděčů v halách. Z práce mám velký strach, protože
v oboru nemám žádnou praxi (tu školní nepočítám, byla 2 dny za 14 dní a ještě to bylo půlené se slaboproudem). Firma prý si absolventy zaučí, ale i tak bych chtěl být trochu připravený předem. Proto se vás chci zeptat, jestli neznáte nějakou dobrou a srozumitelnou literaturu nebo jiný způsob jak se s tímto oborem trochu více seznámit.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Na netu, konkrétní učebnice free, asi neseženeš. Pokud do toho chceš něco investovat, objednej si ně… nový
George63 07.03.2019 18:55
George63
Teď mě ještě, dodatečně, napadlo a doporučuji použít tuhle free aplikaci ProfiCad elektro. Je zde po… poslední
George63 10.03.2019 16:51
George63

Na netu, konkrétní učebnice free, asi neseženeš. Pokud do toho chceš něco investovat, objednej si něco z odborných knih z odkazu. Jinak se občas dají sehnat i v některých prodejnách knih, pokud vedou odbornou literaturu. A rovněž se dají občas vypůjčit i v dobře vybavených knihovnách. A neboj se, pokud Tě zaměstnají, tak Tě musí (pokud máš odborné vzdělání) postupně zaučit na prováděné práce a v podstatě odpovídají za Tvou bezpečnost. Budeš muset určitě absolvovat školení z vyhl.50/78 Sb. a přezkoušení. Tam se budeš muset seznámit i s potřebnými předpisy a normami, platnými pro elektrotechnickou činnost a rovněž s rozsahem prací, které budeš moci v praxi provádět. Pokud nebudeš mít zaučení a přezkoušení z vyhlášky, tak Tě, k samostatné práci, zaměstnavatel nesmí pustit.
https://knihy.abz.cz/obchod/elektricke-instalace

Teď mě ještě, dodatečně, napadlo a doporučuji použít tuhle free aplikaci ProfiCad elektro. Je zde poměrně hodně značek pro kreslení a tím i čtení elektrotechnických schemat všeho druhu. V prvním odkaze je pokec a hodnocení, ve druhém si jej můžeš stáhnout. Používám jej a je opravdu dobrý. Pokud jej budeš využívat pro soukromé účely, je zdarma. A je jej možno použít jako jednoduchou učební pomůcku pro orientaci ve schematech. A v ukázkách máš rovněž i nějaká konkrétní schemata. ;-)

https://automatizace.hw.cz//proficad-elektro-cad-software

https://www.proficad.cz/

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru