Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Co to je ?

Předem se chci ospravedlnit, že se v elektrobranži nepohybuji. Chtěl bych se vás zeptat co je tato věc, kterou jsem našel na půdě a popřípadě jakou má hodnotu. Vypadá to jako nějaká žárovka, ale má to 12 vývodu.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
můžeš začít stavět: skop-p.htm
jirka44 04.03.2019 12:17
jirka44
No nevim, jestli bych se dneska pouštěl do stavby osciloskopu s klasickou obrazovkou. Nicméně lidi m…
ml1 04.03.2019 15:17
ml1
Svého času jsem padnul na osciloskop osazený dvěma elektronkami, věci mimo elektronky a obrazovku by…
Yarda 04.03.2019 20:08
Yarda
Hele kuci, ale k cemu? Spickovy kousky z konce analogovy ery se prodavaji za drobny, za litr je na b… poslední
bahno 04.03.2019 20:17
bahno

No nevim, jestli bych se dneska pouštěl do stavby osciloskopu s klasickou obrazovkou. Nicméně lidi mají různé zájmy a věřím, že někdo by se na tom klidně vyřádil. A co jiného s osciloskopickou obrazovkou, než postavit osciloskop.
To já bych spíš stavěl digitální a asi lepší než https://serasidis.gr/circuits/AVR_oscilloscope/avr_oscilloscope.htm (třeba bych udělal aspoň dva kanály (použitý AVR jich má osm, to je asi moc, čtyři už asi taky) taky bych si uvolnil sériovou linku pro možnost přenosu dat do počítače (tady je zazděná displejem)). Ale chybí čas, takže jsem zatím jen přesunul ty signály ze sériové linky na jiné volné piny (drobounká změna sw a hw) ale na víc jsem se nedostal. (Použití více kanálů - na čb displeji asi nejvejš dva, komunikace s PC, to všechno si vyžádá větší zásahy do sw, takže jsem prototyp rozebral nebo spíš předělal na měřič teploty (tříkanálový) se zobrazením vývoje teploty v grafu ve kterém jsem využil stejný hw a některé kusy sw.)
Ale jestliže se tazatel v oboru elektro nepohybuje, pochybuju, že si bude stavět osciloskop. Ale rozhodně nezahazovat, hodnotu to má přinejmenším historickou.

Svého času jsem padnul na osciloskop osazený dvěma elektronkami, věci mimo elektronky a obrazovku byly ve skříňce, elektronky a obrazovka koukaly nahoře. Asi tak nějak jako High End elektronkové zesilovače. Bylo to moc pěkně udělané, bohužel jsem si neuložil adresu té stránky. Na to by se tahle obrazovka hodila.

Hele kuci, ale k cemu? Spickovy kousky z konce analogovy ery se prodavaji za drobny, za litr je na bazosi kousek nad kterym by clovek pred 15 lety jenom slintal, ja jsem dostal teslackej 100MHz dvoukanal za odnos, 40MHz dvoukanaly mame v radioklubu v poctu asi 6ks a klidne bych nejakej vyhandloval za neco jinyho, alespon trochu zajimavyho. Stavet analogovej osciloskop dneska je fakt zahozenej cas, radsi par korun investovat do nejakyho fungujiciho a s nim pak stavet neco zajimavyho...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru