Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vinylová podlaha

Dobrý den, při rekonstrukci bytu ve starém cihlovém domě jsem chtěla pokládku vinylových podlah. Našla jsem si řemeslníka, který strhal parkety, pod nimi byly z nějakých pilin lisované kvádry obsypané popílkem. Rozhodl se pro velkou hloubku prostoru pro suchou cestu. Prostor vysypal keramickými granulemi, na to položil vatovou podložku a na ni dal křížem dvě vrstvy OSB desek a na ně dal vinyl. Podlahy jsou ale křivé. Po položení vodováhy je jeden konec o 1,2 cm výše než druhý. Podlahy jsem reklamovala a tady vzniká zásadní problém. Řemeslník nejedná moc čestně a proto si jeho návrh opravy chci ověřit. Chce provést pomocí vibračního přístroje urovnání keramických granulí a já nevím jestli to přinese trvalou rovnost podlah. Poradíte mi prosím jak by oprava měla vypadat. Nevím na koho se obrátit. Moc děkuji

Předmět Autor Datum
Udusání vibračním strojem měl asi provést hned od počátku - to se mi jeví rozumné. Otázka je zda kvů…
Kyncl 24.02.2019 18:42
Kyncl
Liapor se ale nehutní.
kejki 24.02.2019 19:52
kejki
Vybrační stroj se nepoužívá. Rozebrat a znova.
radek2 25.02.2019 17:13
radek2
Nejsem odborník, ale v podstatě je zde nahrazena škvára Liaporem. Osobně bych to tedy udělal po star… poslední
nerady 25.02.2019 18:36
nerady

Udusání vibračním strojem měl asi provést hned od počátku - to se mi jeví rozumné. Otázka je zda kvůli tomu rozebere podlahu, nebo to bude chtít udusat tak jak je (to možná asi ani nejde). Norma praví, že odchylka rovinnosti povrchu nášlapné vrstvy by měla být max. 2mm.

Nejsem odborník, ale v podstatě je zde nahrazena škvára Liaporem. Osobně bych to tedy udělal po staru - připevnění desek na dřevěné polštáře. Jinak jsem viděl hutnit Liapor při stavbě dálnice D6 u Karlových Varů. Pokud by se tam navrtal z boku násep tak to asi vyteče. Jinak se dá liapor stabilizovat cementovým mlékem, ale o to tu asi nejde když je rozhodnuto o "suché" cestě.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru