Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ako zvacsit priemer otvoru kotuca na cinke?

Nazdar,

mam doma niekolko roznych kotucov na cinky, niektore maju 30 mm otvor, ine 28. Tieto nepasuju na 30 mm tyc, pohravam sa preto s myslienkou, ci by ten priemer neslo nejak upravit, aby boli vsetky zjednotene na 30 mm. Kotuce su z liatiny a predstava skrabat to pilnikom je neprijatelna. Mate nejaky zmysluplny napad ako by sa to dalo? Ak nie, tak dokupim dalsiu tyc, tomu som sa ale chcel vyhnut.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Klidně bych si to troufnul vyvrtat tím stupňovitým vrtákem. Litina se dobře opracovává. Vrták by byl… poslední
Zerozero 23.02.2019 23:46
Zerozero

Klidně bych si to troufnul vyvrtat tím stupňovitým vrtákem. Litina se dobře opracovává. Vrták by byl vedený tím předchozím průměrem 28mm.
Položil bych kotouč na zem a přišlápl nohama. Snažit se vrtačku držet co nejvíc kolmo. Použil bych vrtačku s nepříliš velkými obrátkami a s elektronickou regulací. Přitlačit lehce vrták a zvolna zvýšit otáčky regulátorem. Udržovat spíš nízké. Vrtačka má v tomto režimu omezený kroutící moment, nastavit jen tak, jak je potřeba. Pokud by se vrták kousnul, vrtačka s omezeným výkonem se dá udržet. Na vrtačku namontovat pomocné držadlo. Bez problémů bych to převrtal malou asi 500W vrtačkou. Samozřejmě vzhledem ke hloubce vrtání, je nutný stupňovitý vrták s max. rozměrem 30mm.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru