Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem fotovoltaická elektrárna

Co mi, ve Tvém rozboru realizace fotovoltaiky, ve Tvém případě, trochu chybí, je propočet návratnosti investice. Ta by byla asi zajímavá. I při té dotaci.
Co se týče reakce Prezdiky, sice s tímto moc nesouvisí, ale i z mého hlediska, jsou veškeré dotace "svinstvo". To i v návaznosti na současné dotace "zelená úsporám", "kotlíkové dotace", dotace na "nádrže na dešťovou vodu" a další. Nevidím důvod, proč by měli být zvýhodňováni jedni, kteří na tyto dotace "dosáhnou", ať už jakýmkoliv způsobem, oproti ostatním ( a na jejich "úkor"), kteří je nedostanou a musí si vše zaplatit sami. A to se netýká jenom "občanstva", ale rovněž "podnikatelských pobídek" pro zahraniční firmy (ne našich), které jsou oproštěny, po určitou dobu (nyní snad ještě těch 10 let) od placení daní a zvýhodňovány i dalšími způsoby. A doplácíme na to my všichni. A jediná výhoda je, že u nich můžeme, za podstatně nižší platy než jsou u nich, pracovat. A pokud budou muset začít platit, přesunou se dál na východ.
Vždyť jde (velmi zjednodušeně) o podobné praktiky, které byly provozovány kdysi za "totáče", na příklad v trámci tehdejších rekreací ROH. A jak toto bylo po devadesátém napadáno a likvidováno. A dnes je toto,v podstatně "sakra" větším rozsahu a částkách.
Ale promiň, to jsem trochu ujel od základní otázky. Opravdu by mne zajímala spíše ta návratnost, pokud jsi ji nějak počítal.;-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny