Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rekonstrukce stropů v chalupě

Pokud se dobře dívám, tak stávající stropní trámy jsou položeny příčně mezi podílné obvodové zdi, v rozteči těch šroubů a podchyceny (zavěšeny) uprostřed těmi šrouby, na podélný trám konstrukce uprostřed půdy, který je součástí půdní konstrukce krovu.
A strop bude zřejmě ve složení (od spodu) omítka, rákos, podbití, stropní trámy, mezi nimi škvára a půdovky. Ale jak stropy tak i podlaha na půdě vypadá docela dobře, podle mne škoda práce a materiálu.
V případě potřeby vylepšení podhledu stropu, možno, ze spodu, našroubovat sádroš.
A jestli uvažuješ o podkrovních místnostech, spíše bych řešil tu střechu a vazbu (střecha a konstrukce střechy špatná a vazba, co je zde, na úpravu na obytného podkroví, velmi nepraktická).
Po sundání střechy by bylo zřejmě nutné shodit i ty štítové zdi (tenké se sloupky) a provést po obvodu železbetonový (zateplený) věnec. A v místech kde jsou dole zdi jej propojit i příčně. Pak vyzdít nové "teplé" štítové zdi, případně už i s okny, pokud by měly být ve štítech.
Zjisti, zda je příčně, pod tím podélným trámem, na který jsou přichyceny šrouby uprostřed ty stropní trámy, někde dole zeď - příčky.
Místo středního podélného trámu na nějž jsou uprostřed zavěšeny příčné trámy stropu, rozebrat v místě jeho položení ty půdovky a zapustit ten I profil (viz Nuda), a ten na čelních zdech a v místě kde jsou dole příčné zdi, opřít o příčný věnec a podezdít a na něj navařit ty šrouby, co nesou uprostřed stávající příčné stropní trámy.
No a vazbu střechy a krovy a kleštiny řešit s ohledem na budoucí podkroví a zateplení střechy nad podkrovím.
Stolicovou, krokve uchyceny dole na pozednice přišroubené na věnec, pokud možno s co nejmenším použitím vzpěr a když, tak situovaných do budoucích příček. Případně vikýře, nebo střešní okna. To nutno řešit pochopitelně s projektantem. A současně vyřešit už i konstrukci zateplení střechy nad podkrovím.
A na půdě pak položit novou podlahu na stávající půdovky (alternativ je více- izolace, latě, OSB, Cetris, a pod.) Kročejovku, vzhledem ke stávajícímu složení stropu, není nutno skoro řešit, ten je dostatečně odhlučněný.
A tím by byly vyřešeny současně dvě věci, jak nová střecha (která by Tě stejně čekala), tak i stropy. A nebyla by nutná, podle mne zbytečná a velmi špinavá práce s demontáží starých stropů.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny