Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zmizla chladiaca kvapalina z expanznej nádobky

Dobrý deň, mám taký problém, vlastním Škodu Felícia r.v. 2001 1,3 MPI, nájazd cca 130 000km, ide o to, že rok aj 2 mesiace dozadu sa menila chladiaca kvapalina, dala sa tam taká čo tam bola aj predtým, červená. Ide o to, že pravidelne aspoň raz do 2 týždňov sledujem stav motora, či neubúda kvapalina, olej, atď, asi 10 dní dozadu som išiel na bežnú kontrolu motora a pozerám, že v nádobke nie je skoro žiadna voda, bola nejaký kúsok pod hranicou min, tak som sa začal obávať, či náhodou nie je prdnuté tesnenie pod hlavou, ale čo sa týka motora ten je fakt v dobrej kondícii, nijak ho nezaťažujem, ani nič podobné, do oleja voda nešla, ten som preistotu vymenil a v pohode nikde nebol náznak kvapaliny, pod autom nebola žiadna mláka ani nič, nikde netieklo cez hadice, ani nešiel biely dym z výfuku že by to spalovalo niekde do výfukového systému, tak som si to nevedel vysvetliť, kam to mizne, tak som nalial do nádobky pol na pol chladiacu aj destilovanú vodu tesne pod rysku max a sledoval som denne ako sa to správa, ubehol som približne 230km za tých 10 dní a včera som bol pozerať stav v nádobke a voda je presne tak ako som ju doliall ani trochu neubudlo, tak neviem či sa mám obávať alebo len voda bola niekde v hadiciach alebo čo.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Uvoľnila sa zmes smerom do radiátora kúrenia lebo nebol odvzdušnený. Bol zastavený prietok teplej vo… nový
Nuda 14.02.2019 14:59
Nuda
Podľa môjho názoru je ze fridex sa musí riediť s destilovanou vodou ale tak aby vám v zime neumrzla.… nový
Trener 03.01.2024 07:59
Trener
Proč mu to píšeš po 5 letech? nový
host 03.01.2024 08:13
host
možno preto že sem davaju zbytočne stare prispevky. nový
jim bim 03.01.2024 10:13
jim bim
Sem nikdo nic nedává, je tu vše k dispozici od roku 2008 a v PC sekci 2006, stačí se podívat na čísl… poslední
Karel04 03.01.2024 11:26
Karel04

Uvoľnila sa zmes smerom do radiátora kúrenia lebo nebol odvzdušnený. Bol zastavený prietok teplej vody páčkou kúrenia, alebo bola zaseknutá klapka do radiátora.

Ak je prdnuté tesnienie pod hlavou zostanú natlakované hadice na omak aj po vychladnutí chladiaceho média (po 12 hodinách odstávky). Voda v expanzke je cítiť výfukovými plynmi.

Moja objektívna rada znie:

Pri Škodovkách je limit 130-tis.km, aby sa v každom prípade menilo kvalitné tesnenie pod hlavou, výroba kapitaľistické Nemecko, pretože je tesnenie osadené pevnými oceľovými lištami. (Prežije motor do 300-tis.km) .

Lebo sa mohlo stať, že skorodovaný metal na pôvodnom zhnitom tesnení prdol, ale sa sedimentmi zase ucpal, čo je dočasný jav. Bacha aby si niekde nezostal visieť so zavodnenou piestovou komorou chladiacou zmesou.

Daj si precízne odtlakovať motor.

Sem nikdo nic nedává, je tu vše k dispozici od roku 2008 a v PC sekci 2006, stačí se podívat na číslované stránky dole. Jen to občas nějaký primitiv nebo nový návštěvník, co nevidí silně zvýrazněné staré datum, někdy obnoví a píše sem jeho nápady po 10 letech od dotazu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru