Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vlhké zdivo-Garáž

dobrý den,
Potřeboval bych poradit jak a jak hluboko dát nopovou folii okolo garáže/dílny.Z 2 stran mám sousední pozemky do svahu a právě z nich tam stéká zřejmě voda,omýtka je zvencí odloupávána a ve vnitř to samé.jak hluboko ji dát aby to aspon dál nevlhlo,případně jak dlouho čekat něž to relativně uschne.Díky

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Základem je nepustit vodu k baráku - není možnost, jak tu stékající vodu odvést jinam? Protože jakmi… nový
Kachlík 09.02.2019 10:54
Kachlík
Jirko, asi z neznalosti problematiky volíte špatný postup. Ale nejste sám. Ve Vašem případě je třeba… nový
milan.cukrar 09.02.2019 12:32
milan.cukrar
Nějaký nápad jak to provést?Díky nový
Jirka mt 09.02.2019 19:22
Jirka mt
Zkontrolovat okapy (kam odvádějí vodu a zda jsou funkční). U stěny zapustit žlabové tvárnice a vodu… nový
nerady 09.02.2019 20:01
nerady
jak to..... ale co myslíte to? Odvézt vodu od baráku? To by chtělo fotky. nový
milan.cukrar 09.02.2019 20:16
milan.cukrar
Základní předpoklad pro omezení vlhnutí omítky je omezit vzlínání vody do zdi ze základů. Jaká je iz… poslední
George63 09.02.2019 22:46
George63

Zkontrolovat okapy (kam odvádějí vodu a zda jsou funkční). U stěny zapustit žlabové tvárnice a vodu někam odvést. Pokud je to řadová garáž tak nastane problém se sousedy. Buď dohodnout společný postup nebo řešit nějak jinak.

Základní předpoklad pro omezení vlhnutí omítky je omezit vzlínání vody do zdi ze základů. Jaká je izolace mezi základy a zdí? Případně to může způsobovat i napojení vnější omítky na základový "sokl" a přemostění vodorovné izolace mezi základy a zdí. Pak voda vzlíná od základu do zdi přes tuto omítku. A odlupuje se omítka pouze z těch stran, které jsou pod svahem, nebo i u těch ostatních? Možná míň, ale pokud ano, je to věc hlavně té vodorovné izolace mezi základem a zdí. Pokud by tato izolace ale byla opravdu dobrá, pak by bylo nejlepší, ze strany těch svahů, navázat "vodotěsně" na tu vodorovnou izolaci a izolovat pouze zeď nad ní. Izolace do země (základů) a pak na stěnu, nemá v podstatě žádný význam. ;-) Spíše by to situaci zhoršilo, neboť by pak mohla (pokud by nebylo opět spojeno i s tou dobrou vodorovnou), voda vzlínat, od základu do zdi, za touto izolací.
Z vnější strany u základů nejspíš tak ještě udělat spádovanou drážku, korýtko (viz MilanC), která by případnou vodu sváděla mimo, aby se u zdi nehromadila.
Pokud je izolace mezi základy a zdí špatná, pak je ji nutno jedině opravit (viz Nuda). Způsobů je více (podřezání a vkládání izolace, postupné prokládání po vyjmutí dvou vrstev cihel, případně "vtlučení" nerezových lamel).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru