Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mokré uhlí (nebezpečí samovznícení, výdrž, výhřevnost)

Ahoj,
jak je to se samozvnícením vlhkého / mokrého uhlí (hnědé uhlí, ořech 1)? Jak skladovat? Jaký vliv má mokré uhlí na topení? Předpokládám horší hoření, co výdrž, výhřevnost? Jak se bude lišit od suchého? Kotel klasika dakon dor24

Totiž... Topím převážně uhelnými briketami od stejného prodejce, ale brikety jsou poctivě zaplachtovány, tudíž suché. Ale nyní bych rád koupil několik metráků ořechu 1, který budu kombinovat právě s briketami. Ořech je skladován venku sice pod plachtou, ale jen tak lážo plážo. Tudíž v těchto dnech kdy přes noc napadne sníh a přes den zase roztaje je uhlí prostě mokré. Přiznal to i sám prodejce, dle jeho slov je spíš suché než mokré a žádné prohořívání v žádném případě nehrozí a výhřevnost i výdrž je stejná jako u suchého uhlí. Jen za mou krátkou návštěvu se tam zastavila tři auta, která brala tohoto "mokrého" uhlí plné vozíky.
Nicméně já slovům prodejce moc nevěřím a bojím se aby mi to v suchém sklepě nechytlo. Ale kde tedy uhlí brát? Všude v okolí kde jsem se byl podívat skladují ořech normálně venku max. pod plachtou, nemám tedy možnost koupit suché uhlí. Očividně s tím lidé topí normálně, ale stejně... Jsou mé obavy zbytečné a směšné?

Za vaše rady a postřehy budu rád.
Děkuji a přeji hezký víkend. Michal

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny