Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Narušená izolácia el. káblu

Teoreticky stačí ak máš suché obydlie. Lenže PVC samolepiaca elektrikárska páska je deravá v spojoch jej prekrytia. Vápenec ak nedýcha tvorí aj na medi zrýchlený proces oxidov, medenku, tá je vodivá, môže vzniknúť studený spoj, zosilní sa prechodový odpor čím sa bude oslabovať prenos dát.

Je vhodné narušené miesto kde je odhalená metalika medi pretrieť napríklad sekundovým gelovým lepidlom, nechať cca 10.min obschnúť a následne obtočiť izolepou. Spoje prekrytia izolepy detto zakvapnúť sec. lepidlom. Po zaschnutí vložiť do vrstvy omietky.

Ideálny je asfaltový náter aplikovať vo viacerých vrstvách priamo na kábel a potom ošetriť spoj izolepou.

Telekomunikácie takto "vo vaničkách" z antikora (rakvičky s deklom) spoja v zemi perušené káble, zalejú ich horúcim asfaltom a zadeklujú.

Osobne mám elektrické rozvodné krabice 3x400V v šachte pri studni, kde je 99,99% vlhkosť, ošetrené káble uchytené pod skrutkami na plechoch s fázami, hustým asfaltovým penetrákom. Teplovzdušnou pištoľou je asfalt nahriaty, čím sa zaliali roztavením hustým asfaltom všetky spoje, skrutky, konce odbužírkovaných káblov. Žiadna oxidácia na skrutkách, medenka na kábloch, strach z iskrenia, prechodového odporu, prehrievania, doťahovanie spojov apod. Ako som pred 30-rokmi spravil elektriku, zalial ju asfaltom, tak funguje na 100% pritom sa na rozvodných krabiciach a vo vnútri na asfalte s kontaktami vyslovene tvoria vodné kvapky usadených vodných pár zo šachty, čerpadiel a zo studni lebo šachta s čerpadlami a kopaná studňa je mimo chalupy na voľnom priestranstve 180cm v zemi zarovno s terénom.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny