Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Tv LG plazma 60” vypina obraz

Zdravim,zacal mi vypadavat obraz u plazmy LG z roku 2013. Kdyz ji vypnu a znovu zapnu tak obraz nabehne ale posledni dobou se to zhorsuje a musim ji vypnout treba i 8x nez prestane vypadavat obraz. Osobne si myslim ze by mohlo pomoct vymenit jednu z desek ktere v tv jsou. Uz sem jednou menil mainboard protoze najednou nesla vubec zapnout. Najde se tu nekdo kdo s timto ma skusenosti a poradi co vymenit nebo pripadne jak to zjistit?Predem diky za odpovedi

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Hosi udrziavat v dnesnej dobe umelo pri zivote plazmy je trosku masochizmus.
fleg 22.08.2019 10:51
fleg
Já mám plazmu Samsung jsem spokojen v dalším pokoji LCD taky Samsung pro mne obraz plazmy vede všich…
Vejn 23.08.2019 10:35
Vejn
Zdoraznujem slovo umelo...komu plazma funguje vyhadzovat je nemusi.
fleg 23.08.2019 20:11
fleg
A kdo si ji umí téměř zadarmo opravit, ten musí? nový
Moas unregg 23.08.2019 20:51
Moas unregg
A preco mi podsuvas toto tvrdenie? Nerozumiem, co je tazke pochopit na umelom udrziavani pri zivote.… nový
fleg 23.08.2019 21:55
fleg
Já zase nerozumím, proč jsi začal plantat o umělém udržování při životě, když netušíš, jak triviální… nový
Moas 25.08.2019 18:02
Moas
Pretoze som uz par plaziem u zakaznikov videl a okrem ciernej farby nie je jediny dovod udrziavat pl… nový
fleg 25.08.2019 19:43
fleg
Ne každý má 15k na novou telku. Ale souhlasím, že drahá oprava nemá smysl. Chce to vidět. Na druhou… nový
Moas unregg 25.08.2019 20:05
Moas unregg
Ja ti poviem na priklade...raz mi odisiel klient (RB) a ja som ho vymenil za iny...nafuknuty kondik,… nový
fleg 26.08.2019 19:46
fleg
preco sa jej usilovne drzat, aj ked je to (mozno) len nejake kurvitko Protože adekvátní nová televi… poslední
Moas 27.08.2019 06:22
Moas

Já mám plazmu Samsung jsem spokojen v dalším pokoji LCD taky Samsung pro mne obraz plazmy vede všichni již ukončili výrobu ale myslím si že to není důvod se jí zbavovat i když má vyžší proměnou spotřebu než LCD.

Ne každý má 15k na novou telku. Ale souhlasím, že drahá oprava nemá smysl. Chce to vidět. Na druhou stranu lepší to za pár korun opravit (a pak třeba za 5k prodat nějakému zastánci plazmy), kór když 90 procent takových závad jsou pouze kurvítka ( kondenzátory u horkých polovodičů). To jsem zase viděl já. ;)

Ja ti poviem na priklade...raz mi odisiel klient (RB) a ja som ho vymenil za iny...nafuknuty kondik, po zaruke (co som vsak vtedy nevedel). Proste doska nesla, tak som dal druhu.
Zakaznik si neskor nechal u nejakeho miestneho majstra opravit ten svoj a dozadoval sa penazi spat asi o tyzden.
Suhlasil som s tym, ze mu peniaze vratim ak mi preplati oba vyjazdy a zmeny konfiguracie klienta, co sa rovnalo cene noveho klienta.
A teraz mozeme polemizovat preco som lenivy a neopravujem taketo prkotiny, pripadne preco si nedavam opravovat taketo blbosti a namiesto toho neekologicky tlacim zakaznika do noveho vyrobku.
Ja naozaj nemam na take veci cas ani chut, mam doma veci pomaly za kontajner, ktore idu alebo poloidu (typicky switche s 1-2 nefunkcnymi portami) a hovorim si, ze raz....ale jedine co sa raz stane, ze spravim upratovanie a do elektroodpadu donesiem plne auto a ja budem mat zase raz kopec miesta na polickach.
Dnes zrovna som rieisl vypadok, po burke odisiel zakaznikovi TP-Link 741...svieti, ale inak nejde, mozno len zdroj, ale kaslem na to lebo ma 5 rokov a ja to skumat nebudem. Zajtra dostane novy RB941 a ja budem mat zase raz na isty cas pokoj.
Pri TV je to skoro to iste...stara plazma je hlupa, nevie zrkadlit obraz, nepodporuje DLNA, ma vysoku spotrebu a okrem toho, ze zobrazuje obraz je naozaj k nicomu. Tak preco sa jej usilovne drzat, aj ked je to (mozno) len nejake kurvitko?

preco sa jej usilovne drzat, aj ked je to (mozno) len nejake kurvitko

Protože adekvátní nová televize stojí 15k (a to zvažuju Samsung, který se sype ještě v záruce) a není to router za 500, který se fakt opravovat nevyplatí (ostatně před měsícem mi bouřka jeden taky zničila a letěl rovnou do elektroodpadu).

Plus pro ekologii je taky celkem rozdíl, jestli je potřeba znovu vyrobit metr a půl televize nebo minikrabku routeru.

Ale rozumím tvému pohledu - pokud bych měl na starostí stovky zařízení a nějaké letité se podělá, tak bych taky navrhnul koupi nového, protože je to z čistě funkčního hlediska nejlepší řešení a neměl bych prostor "opravovat starý krámy". Akorát že v tomto případě jsme v úplně jiné situaci, kdy tazatel má svou plazmu a je s ní předpokládám spokojen, tedy pokud jede.

stara plazma nevie zrkadlit obraz, nepodporuje DLNA

- nemám mezi známými nikoho, kdo to využívá. Vrcholem je připojení k PC přes HDMI a puštění filmu staženého z uloz.to. Ale připouštím že můj vzorek populace není úplně reprezentativní.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru