Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vyrovnání stěn pomocí sádrokartonu.

Sádrošem to bude dost drahý. Předpoklad 6 místností/ v-2,7 m d - cca 4-5 m/ 1 místnost cca 50 m2/ 6 místností cca 300 m2. SDK po 50,- Kč/1 m2 (nejlevnější) - 15 000,- Kč. Malta + lepida + spoje SDK - odhad cca 5000,- Kč. A finál SDK (dobré "fládrování" spojů aby nepraskaly) také dosti pracné. To vše za předpokladu "samo domo sdělano".
Nebylo by lepší, rychlejší a možná i levnější sehnat (odhadem) cca 5-6 m3 písku, cca 5q vápna, 1q štuku a 2 zedníky a přidavače a nechat udělat (po provedení nutných instalací elektro, vody a topení) normální omítky?
My se synem, před 14- ti lety, stavěli jemu barák, docela velký, přízemní s obytným podkrovím, od základů po střechu vše sami (mimo krovy a střechu), instalace rovněž všechny sami. Ale když jsme začali omítky, tak jsme to vzdali. Sehnali partu 5 chlapů, 4 zedníci + 1 přidavač (měli jsme štěstí, perfektní parta, vše dělali sami, omítky na mm). Za práci vzali 50 000,- Kč, materiál zajistili my (písek, vápno, štuk, míchačka). A hotovi byli za cca 10 pracovních dní.
Po roce se nám přihlásili, zda nechceme udělat i vnější. Brali jsme "všemi deseti" a opět za 50 000,- Kč, kompletní hlazená, perfektní, sami si zajistili i lešení a provedli (v rámci této ceny) i bílý nátěr celé omítky a nátěry 1m přesahu sedlové střechy, okolo celého baráku. Opět rychle a výsledek perfektní.
Ono se někdy nevyplatí dělat vše.:-/

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny