Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Koupit žárobetonovou směs, dusat do bednění, případně vibrační formy. Cena za pytel je taky slušná.
kejki 01.02.2019 21:48
kejki
Děkuji.
oldo 01.02.2019 22:47
oldo
Smutné je, že doteď nevíme, o jaká kamna se jedná…
Kachlík 02.02.2019 10:52
Kachlík
Prosím vás,napište mi, na co potřebujete vědět jaká kamna-abyste byl veselejší,nebo je případná náhr…
oldo 03.02.2019 13:40
oldo
Myslím, že jsem uvedl několik způsobů, jak to vyrobit a mělo by to fungovat. Ale nechápu, proč by mě…
Zerozero 03.02.2019 23:42
Zerozero
Už jsem vám odpověděl,že je to dobrý nápad,že to zkusím a že děkuji.
oldo 04.02.2019 15:19
oldo
I ten žárobeton obsahuje cement jako hydraulické pojivo. poslední
kejki 04.02.2019 23:04
kejki

Prosím vás,napište mi, na co potřebujete vědět jaká kamna-abyste byl veselejší,nebo je případná náhrada tvarovek u každých kamen z jiného materiálu?Já to také nevím,tato náhrada je inormace potřebná k tomu,abych se rozhodl,jestli koupím stará kamna s tvarovkami,nebo jen s deskami-desky jdou nahradit vždy ,to přece není problém.Starých odhořívacích kamen je možná deset typů,nabídky jsou i ze vzdálených míst,nemohu jezdit obden do Ostravy apod.,sháním proto informace předem.Stačí odpovědět na otázku-vím nebo nevím čím/jakým materiálem/nahradit šamot,který se vypaluje,s podobnou odolností při telotách nad 1500 st. C a dal se vytvarovat do oblouku.Jinak pro ostatní,žárobeton se dá takto použít jen s keramickou vazbou tedy se také musí vypálit,tedy řešení asi neexistuje,děkuji všem,Oldo.

Myslím, že jsem uvedl několik způsobů, jak to vyrobit a mělo by to fungovat.
Ale nechápu, proč by měl být takový problém s vypálením??? Vždyť se to vypálí zatopením v kamnech automaticky. Každá z těch hmot zatuhne zastudena na manipulační pevnost. Pak se v kamnech zatopí na vyšší výkon a hotovo. Vůbec bych v tom nehledal takový problém.
Když jsem opravoval svoje kamna, bez nějakého složitého vymýšlení, jsem použil, co jsem našel doma a funguje to. Zpravidla na mnoho věcí stačí, se toho nebát, použít vlastní intuici, nebo si nechat poradit a jde to. Například ten mnou doporučený kamnářský tmel se v podstatě nemusí vypalovat. Má značnou pevnost už po zaschnutí. Pak má požadovanou teplotní odolnost, ale o vypalování z hlediska pevnosti se nejedná. Zkus koupit ten tmel, udělej z toho destičku tlustou dva centimetry, nech dokonale za studena vyschnout a pak ji zkus zlomit. Uvidíš, že nekecám...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru