Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak bude fungovat nabíjení více LiIon aku 18650 zapojených paralelně?

Ten forichtung z mikrovlnky je v zasade primitivni - rozrizne se sekundar toho trafa aby sel snadno odmotat(jsou to stovky zavitu) a misto nej se navinou 2-3 zavity 16mm kabelem ke svarecce(vic se stejne nevejde). K nemu se na kratkej vyvod udelaji bodovaci elektrody - pripilovanej kus tlustyho medenyho plechu, ale asi by sla i do spice zbrousena kulatina. Pak uz staci jenom nejakej casovaci obvod na 230V, aby to sekalo furt stejny, cca 2s pulzy a jede se.
Ruzny clanky paraelne je sazka do loterie, je dobry si uvedomit ze vnitrni odpory tech clanku jsou srovnatelny(vyssi, ale srovnatelny) s odporama tech vodicu, kterejma to je pospojovany. Nekombinoval bych clanky urceny pro diametralne odlisny vybijeci proudy - ale clanky stejnyho typu, pokud nejsou tesne pred smrti, klidne.
4V je prakticky nabitej clanek, SOC > 95%, v tyhle casti je ta nabijeci charakteristika velmi strma. I tech 3.8V je hodne nabita baterka, odhadem pres 70%. A 2x 18650 je sakra tvrdej zdroj na to, aby ho mobil nejak polechtal - ten ostatne zapnes i pri nabiti na 10%, to bude nekde kolem 3.4V. Dal bych tam jednu shottky na srazeni a fertig.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny