Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak vyzrát na červotoče?

Zlikviduje, hlavne je dôležité prípravok neriediť, ale namoriť čistým extraktom 2x opakovane.

Ideálne by bolo trámy po penetrácii insekticídom obratom povrchovo ošetriť, napríklad asfaltovým pentrákom zn.: Alp, aby sa prípravok proti žravému hmyzu neodparoval, ale zostal pod krycím náterom trvalo v dreve. Zároveň asfalt zalepí, zablokuje prístup in/out ku kladeniu vajíčok na trámy.
https://www.omacz.cz/cs/produkty/2867-penetrak-alp?category=18

Penetrák Alp síce páchne po asfalte jak sviňa, aspoň šesť mesiacov je cítiť, jedine, že máš neobývanú sedlovú strechu. Po odparení organických riedidiel a rozpúšťadiel je penetrák zdravotne neškodný.

Alebo. Je možné insekticídom ošetrené trámy povrchovo ošetriť ľanovým olejom a na záver hustou fermežou ľanovou, lebo fermeže majú silné odpudivé účinky pre drevokazný hmyz. Človeku/cicavcom/rybičkám výpary z ľanu neškodia.
----------------------------------------------------------------------------------
Tiež po penetrácii insekticídom, napusti ako bonus trámy použitým, vyjazdeným motorovým olejom, ten ti v servisoch načapujú do 50l barelu zadarmo. Cez spálený dechtový sajrajt z motorových olejov sa neprekúše žiaden drevokazný hmyz, lebo sa olovom, jedmi, fenolmi, ťažkými kovmi spolu so splodinami, priotrávi.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny