Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaké lahvičky pro zamezení přístupu vzduchu...?

Chci si koupit nějaké skleněné lahvičky které zamezí (UPLNE, nebo maxiálně možně) přístupu okolního vzduchu k obsahu lahviček. Lahvičky by měly mít objem cca 50-100 ml (a být z tmavého co nejvíc neprůhledného skla - zamezení přístupu světla). Mám to na různé "zdravé" oleje co chci používat jako doplnky stravy - např. rybí olej s omega 3, dále olej z dýnových semen a další... Na vzduchu totiž tyto rychle degradují (oxidují?). Jaký typ lahviček tedy hledat? Četl jsem něco o laboratorních nebo lékařských lahvičkách s tzv. "zábrusovým uzávěrem"... Je tohle to co hledám, pro max. zamezení přístupu vzduchu...? Nebo použít korek jako uzávěr (ale ty prý vzduch propouští), nebo gumové zátky, silikonové zátky...?

Díky za rady a tipy, snad se tu snad najde někdo kdo vaří, dělá v laboratoři/lékárně nebo řešil tyhle oleje a snad poradí.

Kdyby to někoho zajímalo- detailnější info:

Většinou se tyto oleje prodávají ve větších baleních (250 ml a více) a doporučuje se to spotřebovat do 3 měsíců od otevření láhve. Což mě se určitě nepodaří a nechci vyhazovat "polovinu" lahve kterou jsem nestihl spotřebovat včas (ty oleje jsou totiž trochu dražší). Napadlo mě tedy ihned po koupi olej, při prvním otevření z 250+ ml "velké" lahve přelít do malých např. 5*50 ml lahviček, naplnit je "maximálně" tekutinou po okraj (tak aby u hrdla lahve bylo co nejméně prostoru pro vzduch) a uzavřit "vzduchotěsným" uzávěrem (jakým ale?). Potom hodit lahvičky do ledničky nebo možná i mrazničky a vždycky spotřebovávat a otevírat jen jednu 50 ml lahvičku "at a time" a když dojde, otevřít "poprvé" druhou atd.. Tímto způsobem by se mi snad mělo podařit prodloužit životnost těchto olejů nad ty 3 deklarované měsíce životnosti po prvním otevření. Obsah každé z lahviček takto snad přijde do kontaktu se vzduchem výrazně méněkrát, než kdyby to všechno bylo v jedné velké 250ml lahvi, kterou bych otevřel třeba 250x.. Takto každou láhev otevřu jen třeba 50x... Takže obsah lahvičky bude mít kontakt se vzduchem výrazně méně-krát. Snad to bude fungovat a dává to smysl :-) (?) (poradil mi to jeden z majitelů obchodu s těmito oleji a doplnky stravy (vitaminy atd.) obecně, takže snad jp).

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny