Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zprovoznění kompresoru z ledničky (hadice, šlahounek)

Dobrý den, mám kompresor z ledničky a chtěl bych ho využívat na dofukování kol. Jakou bych měl použít hadici? Trubička, ze které kompresor fouká má průměr 0,5 cm. Na ní bych pak nasadil tu hadici a stáhl jí hadicovou sponou. Jak potom přidělám k hadici šlahounek? Pomocí nějaké spojky?

Předmět Autor Datum
https://ok2haz.ok2kld.cz/ok2haz/2014/11/stavba-kompresoru/comment-page-1/
Kurt 27.01.2019 15:10
Kurt
Potřebná tlaková hadice se koupí v "metráži" ve spec. prodejnách. Proč na konec připojovat "šlahoune…
vitovec 27.01.2019 16:38
vitovec
Lenže chce dofukovať bicyklové ventilky. Tu pomôže jedine metalická redukcia rúrky na dva druhy prie…
Nuda 27.01.2019 18:32
Nuda
Dobrý den , vzhledem k tomu , že šlahounky moc nevydrží tak doporučuji 5mm hadičku , na konec koncov…
Peru 27.01.2019 18:52
Peru
Já na tom vývodu mám naražený rovnou kus plynové modré hadice.Kolo s cykloventilkem se dá nafouknout… poslední
Karel04 27.01.2019 20:03
Karel04

Potřebná tlaková hadice se koupí v "metráži" ve spec. prodejnách. Proč na konec připojovat "šlahounek"? Na konec hadice připojte a stáhněte sponou spec. koncovku na dofukování pneu. - je k dostání za pár korum v každé prodejně motodílů. https://www.google.com/search?q=koncovka+na+hu%C5%A1t%C4%9Bn%C3%AD+pneumatik&tbm=isch&source=univ&client=firefox-b&sa=X&ved=2ahUKEwjTvoLwo47gAhURZ1AKHaAcBesQsAR6BAgEEAE&biw=1258&bih=734 Tuto kombinaci používám úspěšně již řadu let. Z těla ventilku a kousku hadice si pak zhotovte redukce na nafukování např- límce bazénu, míčů a pod.

Dobrý den , vzhledem k tomu , že šlahounky moc nevydrží tak doporučuji 5mm hadičku , na konec koncovku na autoventilek , na jízdní kolo zakoupit redukci na cykloventilek , dělal jsem to v minulosti tak ,že jsem vzal konec z vadné hustilky , mosazí napájel kus 5mm trubičky a používal šlahounky , bohužel tesnění moc dobře neodolává tlaku a probukuje , což je u tohoto kompresorku docela problém , dává malé množství a vysoký tlak , a pak dlouho trvalo něž překročil odpor ventilku při huštění , pozdji jsem redukci z moto na velo ventilek dával přímo do hadičky a do ní šlakounek , protože jde o palcový závit o průměru 5,5 mm , a ani náhrada těsnění okroužkem nepomohla přešel jsem na moto koncovku ( prodávají se na různé hadice od 4mm do 8mm průměru) , postupně nahrazuji duše novými s moto ventilkem a na stávající používám redukci ( běžně k dostání v cyklopotřebách) ,jehla na míče se dá koupi i s moto závitem

Já na tom vývodu mám naražený rovnou kus plynové modré hadice.Kolo s cykloventilkem se dá nafouknout i prostým naražením a podržením té hadice na ventilek,má dost malý vnitřní průměr.Pneu od auta s tím nefoukám,na to mám kompresorek v autě.Ten z lednice fouká hrozně pomalu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru