Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno instalace soustruhu

Pokud ty naměřené hodnoty se pohybovaly v řádech megaohmů, pak je motor OK. Tak to přepoj, teď je zapojen do troijúhelníka (D) tak těmi spojkami propoj tu stranu, na které nejsou přívodní vodiče. A mělo by to jít. Na lehčí práci to bude stačit nechat takto zapojené. Výkon se sice o něco sníží, ale otáčky zůstávají shodné.
Co se týče zapojení motoru, tak to je provedeno v přívodu tak, že za hlavním vypinačem je pro motor vřetene stykač (ten který se ti nedaří nyní sepnout) a za ním to, s těmi ampéry, je tepelné relé - ochrana motoru proti přetížení. Tlačítkem pak spínáš stykač a ten teprve spustí motor. Druhým tlačítkem vypínáš. Pokud by byl motor přetížen, vypne to to tepelné relé - tepelná ochrana (je na ní takovej čudlík a on vyskočí). Pokud se toto stane, musí se zatlačit. Pro ten 7,5 kW motor by měla být nastavena na 16,5A. Kontakt tohoto tepelného relé je zapojen do obvodu tlačítek a cívky stykače.
Udělej co Ti říkáme, přepoj to a uvidíš že to jističe vydrží.
Ale ještě podotýkám, nesmíš mít zařazeno při zapnutí motoru otáčení vřetene, pokud je možnost řazení ručního mechanického. Ale většinou to bývá zajištěno a pokud motor neběží, nejde vřeteno do záběru zapojit.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny