Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno instalace soustruhu

Nerozumím tomuto "Motor se přepíná z hvězdy do trojúhelníku...svorkovnice je zapojená 3 pásky resp. 3 kabely na každé straně." Jak se přepíná z Y do D když má na svorkách pásky? Pokud by měl přepínání, pak musí být k motoru přivedeno 6 vodičů + ochranný. Že by měl nějaký motor přepínání Y/D přímo v sobě a měl zapojeny svorky jak popisuješ (pokud tomu dobře rozumím), to jsem ještě nikdy neviděl.:.(
Řeš to podle rady zerazera. Zapoj to do hvězdy a pokud je motor OK, mělo by to jít spustit a stačilo by to i na lehčí práci. Jistič 25A/B by měl motor 7,5 kW, spouštěný naprázdno do Y, normálně udržet.
Zapojení do hvězdy musí být tak, že jak máš 3 svorky vedle sebe (nahoře, nebo vlevo/vpravo-podle polohy motoru) tak ty propojíš těmi pásky a na ty 3 zbývající pod nimi musí být zapojen přívod. Pokud je to tak, nebo pokud i po tomto zapojení bude motor vyhazovat jištění, je reálný předpoklad že je někde zkrat (ev. spálený).
To pak zjistíš pouze proměřením měřičem izolačního stavu - "megmetem". Rozpojit a odpojit vše, měřit fáze mezi sebou (ty tři svorky vedle sebe, každá je jeden konec jedné fáze) a každou proti kostře.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny