Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Je již předepsáno normou používání proud.chráničů 30mA v ob. a byt. výstavbě pro všechny okruhy?

U IT jsou dve moznosti, jak to udelat legalne. Bud ma prave jeden vyvod(klasicky servisacky oddelovaci trafo), takze k poruse dochazi jenom v jednom zarizeni - typicky v tom, ve kterym se prave hrabes. Nebo ma celou radu vyvodu, ale pak musi byt istalovan hlidac izolacniho stavu, kterej zacne rvat, ze je neco blbe, nekde to utika a chtelo by to opravit(typicky na operacnich salech, porucha je problem, ale instantni vypadek by byl jeste vetsi problem).
O problematice hlidacu izolacniho stavu v IT soustave 600(750)Vss vam muzu povidat dlouhy vecery, na vyvoji a schvaleni takovyho geretu jsem se vyrazne podilel. Fakt na dlouhy vecery.
EDIT:Jeste k chranicum - problem je, ze 30mAst umi zabit a chranic nepadne. Malokdy se to trefi, ale mozny to je. Resenim jsou chranice 10mA, ale jsou drahy a citlivy tak moc, ze je prakticky vylouceny mit na jednom chranici celej rodinnej barak.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny