Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Je již předepsáno normou používání proud.chráničů 30mA v ob. a byt. výstavbě pro všechny okruhy?

No jo, ale ze to nefunguje zjistim, ale abych nezjistil mnohem rychleji, ze maj vsechny spotrebice tridy 1 fazi na kostre... Vzhledem k tomu, ze timhle spotrebicem je v dnesni domacnosti akorat sporak a pracka, je to naprosto zasadni problem. Takze v TN-C je po jedny poruse napeti na kostre a zabiji, zatimco v TN-S+proudovy chranic se po jedny poruse zadny nebezpecny stav nevyskytuje(akorat o ni nevim) a po druhy poruse uz se nebezpecny stav vyskytuje, ale porad mam jeste sanci diky chranici(coz je sice pouze doplnkova ochrana, ale jak se najednou hodi). Me je teda naprosto jasny, ktera soustava je bezpecnejsi.
Ze je TN-C na houby se vedelo jiz ve 20. letech minuleho stoleti. Uz tehdy bylo naplanovano prejit na TN-S, dokonce bylo stanoveno datum na rok 1935 - ne ze by se nemelo po roce 35 TN-C instalovat, do toho roku se melo vse predelat! To se nestihlo, pak prisla valka a pak komunisticka bida, ktera vedla ke znovupovoleni TN-C v bytovych instalacich. Pozdeji se k tomu jeste pridalo peklo v podobe tenkyho hliniku.
Obavam se, ze TN-C v bytech prezije rok 2035 a tak pretahne svou planovanou smrt o 100 let...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny