Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kde měří trouba teplotu?

Tímhle teploměrem musíš měřit asi při otevřených dvířkách trouby a takové měření není relevantní. Různé části jsou vyhřáty zejména přenosem tepla od těles. Čidlo termostatu snímá teplotu v různých místech, podle konstrukce trouby, ale udržuje teplotu v prostoru, v rámci nastavení. A prostor trouby je při uzavřených dvířkách vyhřát rovnoměrněji, než když měříš teplotu na plášti zevnitř, při dvířkách otevřených.
Relevantnější měření by bylo spíše za pomoci měření termočlánkem, přemísťovaným v různých částech trouby a při jejích zavřených dvířkách. Toto měření je možné s některými digitálními multimetry, které toto měření umožňují a termočlánek je jejich příslušenstvím (já jej, v případě potřeby používám a je to docela přesné) .
A pro to, aby teplota v troubě byla rovnoměrnější se dnes už používají i horkovzdušné trouby, které v prostoru trouby ohřátý vzduch promíchávají ventilátorem.
A v obyčejné troubě, pokud peču třeba vánočku, tak ji z počátku kryji pečícím papírem, nebo alobalem, a peču cca půl hodiny při teplotě (u naší trouby) vyšší (cca 230 st.C) a pak teplotu snížím a dopékám rovněž cca půl hodiny při teplotě nižší (cca 180-200 st.C). A ze spodní strany dávám plech výš nad dno. Ale to nastavení se musí u jednotlivé trouby vždy odzkoušet. Teplota se může i podstatně lišit od stupnice.
V současné době ale už, jak "imitaci" vánočky (nepletené), tak i chleba, peču v domácí chlebové pekárně. Je to jednoduché, jenom vše nasypu do ní a za cca 3,5 hodiny je upečeno. Bez míchání, hnětení, kynutí a rovněž hlídání pečení. Není to sice tvar vánočky, ani bochníku, ale hranatý "komisárek". Ale co se týče chuti, zatím všem chutná. :))Práce minimální a výsledek vždy dobrý. ;-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny