Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak správně svařovat a jaké použít elektrody.

nerady:

Paráda,
pozitivní a motivující zpráva :)
2 a 2,5mm - v tom jste se oba shodli - takhle nějak si to představuji, že by to mohlo stačit Hliník vařit asi budu - je to v plánu - je z něj spousta věcí, je to lehký kov, dá se i v domácích podmínkách odlévat - takže budou se svářet různé držáky, úchyty, příruby, krabičky.
Uvědomil jsem si teď další věc kterou k tomu "musím mít" :) - helma s odsáváním...
Plechařina: většinou tenčí plechy 0,8-2mm,prahy u auta, kryty, skříňky, vzácně 3-5mm
Nerez: asi velmi zřídka, spíš tenčí plechy do 1mm
Profily: jekl cca 2mm-nohy skříňek,stolků, lehčí konstrukce
kulatina: ocel - průměr max do 10mm - stojany
Dá se s těmito elektrodami 2 a 2,5mm svařovat i tenčí plech 0,8 -1mm? Nepropaluje ho to?

bahno:
je to tak, jak píšeš-každá metoda má své výhody a nevýhody - chtěl bych mít proto univerzál, tzn mít na výběr, kterou nejvhodnější metodu svařování použít. Právě proto bych chtěl mít od každé něco, abych to mohl dle potřeby použít.Lepší mít a nepotřebovat než potřebovat a nemít. Navíc je to taky o ceně dopravy, která teď o
hodně stoupla. Když objednám vše základní pro možnost využití všech f-cí svářečky na jednom místě v jedné objednávce, ušetřím celkem dost na dopravě( která by pokaždé stála při postupném dokupování stejně jako třeba 2,5kg balík bazic elektrod)

S 1,6 souhlasím - je tenká, musí se navíc při svařování přidržovat druhou rukou, aby se neprohýbala. Mezi 1,6 a 2mm je malý rozdíl.Průměr 1,6 se dá proto vypustit.

TIG - hlinik
---------------
Zlatá WF lanthal elektroda je univerzál na všechno - myslím, že s Argonem by to mohla zvládnout i na DC,ne?
AC TIG: Střídání polarity na WF elektrodě likviduje nežádoucí nevodivou oxidační vrstvu Al2O3 (teplota tání až kolem 2300°C)
DC TIG:Netavící WF elektroda je normálně připojena na - pol. NElikviduje Al2O3. Ale když ji připojím na +, tak se z netavící elektrody stane tavící a likviduje to
na povrchu hliníku oxid Al2O3. S Argonem, který brání přístupu kyslíku a přídavným materiálem Al drátem(nebo i bez něj) by to mohlo fungovat dobře. - tohle rozhodně vyzkouším.

Svářečka bude tahle:
PANTERMAX MIG230LCD- vezmu asi set s CO2 za 15K.
https://www.pantermax.cz/fotky1521/fotov/1521_139_1521_113_1521_85_1521_80_1521_76__ps_37V2-Navod-k-pouzivani-PANTERMAX-MIG230LCD.pdf
Zatěžovatel je pro TIG:30% 200A, 100% 110A.

Každopádně jsem rád, že stačí používat jen 2 a 2,5mm elektrody.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny