Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem zazdění záchodu

Na priečky je ideálne Ytong. Reže sa ako maslo pilkou na drevo, lepí sa hotovým lepidlom s plastiufikátormi prípadne suchou maltou rozrobenou s vodou určenou na lepenie obkladačiek..
https://www.ytong.sk/priecky.php
https://www.ytong.sk/ytong-presne-tvarnice-pre-nenosne-steny.php

Pozn.: Posledne sa moji dvaja chlapi (trénovali karate roky) stavili, že dokážu rozkopnúť 5cm hrubú priečku z Ytong, z oboch strán omietnutú, vymurovanú od podlahy až po strop. Ani si kopmi s rozbehom neprdli (skúšali dvaja naraz), priečka odolala všetkým pokusom.

Solitérna priečka bez ukotvenia je krehká, zlomí sa pod váhou na ťah pri závesnom WC. Musela by mať priečka hrúbku aspoň 35cm.

Závesné WC udrží hrúbka Ytongu 7,5cm v pohode do 250kg váhy uchytené na podlepených hmoždínkach alebo na podlepených kotvách v prípade, ak sa priečka ukotví do strán priľahlého muriva roxorom o priemere 6mm preložené v každom šáre (stačí nasekať roxory na dĺžku 30cm), prípadne sa vymuruje priečka až po strop čím sa posilní závesný ťah na priečku v ohybe.

Prípadne použi na priečku tehlu voštínku, nie lepenú lícom na kant, ale dierami k sebe. Voštíny lep lepidlom na obkladačky, stačí spoje líznuť max.1mm hrúbka lepidla.
http://www.cihelnapolom.cz/cs/cihla-vostinova-cv14

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny