Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Používáte (spíše vaše manželky) automatické elektrické tlakové hrnce?

Právě guláše různého typu (včetně segedínského), perkelty a dušená masa, jsou z tohodle hrnce jedna báseň a dají minimálně práce a jde o práci maximálně na půl hodinky. O ostatní už se hrnec postará sám.
No, já jsem taky hodně stará konzerva, vařím rád, ale jak říkám i manželce, nerad "stepuju" u sporáku. A tak, když jí se někdy nechce a dovolí mi abych vařil :-p, tak je tohle pro mne výtečné zařízení. I při tom oblíbeném vaření dokážu dělat i jiné činnosti a tak nemám pocit zbytečně ztraceného času hlídáním hrnců. A třeba, i k tomu guláši, upeču ještě v chlebové pekárně čerstvý domácí chleba, což je něco podobného. A dokáži, souběžně s tím, opravit třeba pračku, vyřídit korespondenci na netu a nebo zajet na nákup. A nemůže se mi stát, že něco připálím, nebo mi něco přeteče z hrnce.
A manželka už dnes rovněž převzala ode mně tuto "filozofii" a v kuchyni není celé dopoledne, jak tomu dříve bývalo. Nachystá vše do hrnce, což jí trvá cca 15-30 minut, pak jej zapne a načasuje a jde si pokecat se sousedkou, žehlit, případně číst a hrnec už vše uvaří a pohlídá. Před polednem akorát maso zahustí, vydělá, dá do hrnce brambory, které jsou za cca 20 minut uvařené a opět bez hlídání a hotovo.
V poledne je "bezpečně" uvařeno a výsledek je vždy perfektní. :-D
P.S. Jak tak koukám, tak bych toho "dýlera", na tyhle hrnce, opravdu mohl dělat, co toho nažvaním.
:-D:-D:-D:puff:

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny