Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Je možno a jak provést seřízení digitální osobní váhy?

Z jistil jsem, že mi osobní digitální váha proměřuje (váží) o cca 2,5 kg méně. Manželce se to líbí - vyhovuje, ale já raději realitu.:-D
Je to běžná a jednoduchá váha značky Zoot, čtyři snímače do čtverce, bez jiné diagnostiky (voda/tuky a pod.). Je možno tyto váhy nějak seřídit při kalibraci a pokud ano, tak jak? Rozdělanou jsem ji měl, zkoušel jsem i různé podkládání snímačů, ale nic nezabralo. Díky za odpovědi.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jistě chceš jen "překvapit" manželku, tak nás nelakuj.
nerady 11.01.2019 18:15
nerady
Překvapení by se nekonalo. Má ještě druhou a ta jí "nelže". :-D
George63 11.01.2019 18:32
George63
To jste mi připoměl starou pružinovou mechanickou váhu. Ne tu nejstarší (ta do poslední chvíle vážil… poslední
ml1 15.01.2019 15:25
ml1

To jste mi připoměl starou pružinovou mechanickou váhu. Ne tu nejstarší (ta do poslední chvíle vážila jakžtakž, vyřazená byla z estetických důvodů), ale novější koupenou někdy v devadesátých letech. To byl tak mizerný výrobek, že dokázala ukázat +-10 kilo téměř cokoliv. Pamatuju si zejména, jak ji otec stěhoval různě po kuchyni, aby mu ukázala co nejmíň, pak zjistil, že ještě "lépe" ukatuje v ložnici.
Teď teda máme digitální a zatím nikdo proti ní nic nenamítal, ale lepší přesnost bych od ní neočekával. Je to zase pružina (nějaký deformační element, jehož deformace se měří tenzometrem) a ta se časem namáhá a pod vlivem toho relaxuje - v takovém případě by ale spíš měla ukazovat více.
Nejlepší by byla pochopitelně závažová váha, ale to je daleko vyšší cenová kategorie (a to už vůbec nemluvim o tom, kdyby byla zároveň digitální, tedy že by se závažíma šoupal procesor), to už nemají dneska ani u lékaře.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru