Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Je možno a jak provést seřízení digitální osobní váhy?

Měl jsem rozdělané už tři dig. váhy a žádná neměla nijaký nastavovací prvek. Ale u všech jsem objevil nějaké piny, které asi slouží k softwarovému nastavení. Nějaké nastavení být musí, čidla mají výrobní tolerance a asi jsou universální pro různé provedení vah. Tedy se musí ve výrobě i vykompenzovat váha nášlapné plochy. Uživatelsky asi nastavení není možné.
Ze zdravotních důvodů, se musím vážit i několikrát denně a velmi přesně. Proto už ty tři váhy po prozkoumání namířily do elektroodpadu. Zatím čtvrtá váha kecá jen o asi 20deka, to ještě můžu tolerovat. Mám možnost váhu ověřit pomocí přesné pravidelně kalibrované váhy.
Pokud váha kecá o víc jak dvě kila, je asi něco už vadného, není to normální o tolik. Asi bych ji vyhodil.
Ale ještě poznatek. I když by se čidla měly samy vyrovnat, má velký vliv, jestli váha stojí na zcela rovném a pevném podkladu. Osvědčilo se mi, váhu podložit sklem ze zrušené váhy. Také váha musí stát stále na stejném místě a nehýbat s ní. Pokud se zvedne a položí někdy váží o něco hůře. Po několika váženích a nehýbání s ní se to ustálí.
Zcela špatné je položení váhy na koberec. Nožičky se zaboří a často jsou tak nízké, že se váha dotýká koberce něčím jiným a ukazuje špatně.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny