Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Elektrolux EWW1486 HDW, sušička nevypne

Zdravím, mám asi 8 let pračku se sušičkou Elektrolux EWW1486 HDW, vše jede jak má, žádnou chybu nehlásí, jen poslední dvě sušení sušička při odpočítávání času zůstane vyset na 1 minutě a suší takto třeba hodinu, nepřepne se to závěrečného 10 minut schlazování. Musím ručně vypnout a prádlo je přesušené. Napadá mne buď vadná elektronika nebo spíše problém s nějakým čidlem vlhkosti nebo něco takového. Neporadil by někdo kam kouknout, kam sáhnout?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Moje zkušenost asi moc nepomůže, ale pračka mi dělala to stejné... doprala, na displeji svítila 1 mi…
Moas 11.01.2019 07:22
Moas
Ta poslední minuta je na Wirpoolu taky několika minutová. Ale hodinu ne.
forestek 11.01.2019 09:54
forestek
dřív ta minuta taky trvala 10-15 minut , to jsem neřešil, ale teď už je to fakt i hodina a mám strac… poslední
milda1967 11.01.2019 10:29
milda1967

Moje zkušenost asi moc nepomůže, ale pračka mi dělala to stejné... doprala, na displeji svítila 1 minuta do konce... a svítila tam třeba hodinu.
Pomohla výměna elektromagnetického zámku dveří.

U té sušičky to bude něco jiného, pokud následuje ještě ochlazování. Dokud všechno fungovalo, tak jak se přechod do ochlazovací fáze projevoval? Něco v pračce cvaklo? Pokud ano a teď to necvaká, tak by mohlo být v háji jen relé. Pokud to bylo řešeno polovidiči, tak nezbývá, než rozebrat a proměřit.

dřív ta minuta taky trvala 10-15 minut , to jsem neřešil, ale teď už je to fakt i hodina a mám strach aby to nezničilo prádlo nebo hůř aby to nechytlo. Podle mne je tam nějaké čidlo vlhkosti a podle toho to pozná jak dlouho to má ještě sušit. Nevím,ale kde ho hledat a jak poznat jestli je v pořádku. :-(

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru