Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Peugeot 206 | Kde koupit všelijaké kabely elektroniky?

Zdravím.. autům moc nerozumím, řidičák mám od Sprna 2018.. Auto Peugeot 206 1.4i 55kW benzín z 98..
Momentálně nějak zlobí elektrika, do auta nejde šťáva, naskočí to, když nějak pokroutím svorkama na baterce (jsou už hodně staré). Mám zařízenou jejich výměnu.. Ale rád bych to auto dal trochu do kupy..

Kde bych mohl koupit různé kabely, apod? Třeba kabely od baterky? Kolik by stála výměna těhle věcí (jen součástky, bez práce)?

Ptám se spíš tak orientačně, abych věděl.. sám nic dělat nebudu, mám "svého" mechanika, který si neúčtuje cenu práce.. Tak mě napadlo, že bych si třeba nějaké věci koupil sám a pak si je nechal jen vyměnit..'

Děkuji

Řešení:

Tak mám nové svorky na baterce, platil jsem 200,- a už to bude určitě v pohodě :p
Problém byl lokalizován :D Na +, u svorky bylo asi 7cm kabelu omotané izolační páskou a když jí rozstřihl, tak se krom zoxidovaného prachu nikde nenacházel žádný kabel :D :D Divím se, že to auto fungovalo.. :) Sestřihnuto, namontováno a už to zas frčí jak šnek:-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Výměna kabelových svazků je docela potíž. Musíš přesně vědět, které chceš měnit, v motorovém prostor…
touchwood 06.01.2019 11:48
touchwood
Děkuji za informace :)) To ani nevypadá draze.. Baterku jsem kupoval novou a svorky čistil při výměn…
Eessencia 06.01.2019 11:57
Eessencia
až teď jsem si všiml, že link výše je na 106, ne na 206..
touchwood 07.01.2019 05:33
touchwood
jj já si všiml, ale předpokládám, že ono to bude cenově podobné.. Uvidím co mi řekne mechanik.. nech… nový
Eessencia 07.01.2019 10:46
Eessencia
jazdi na tom,ak to niekde oprieš nebude to tak mrziet ako ked to porobiš. nový
jimbim 07.01.2019 11:01
jimbim
Tak mám nové svorky na baterce, platil jsem 200,- a už to bude určitě v pohodě :p Problém byl lokali… nový
Eessencia 08.01.2019 11:44
Eessencia
Aha, takže už předchozí majitel to nějak flikoval... nový
touchwood 08.01.2019 15:08
touchwood
Auto jsem koupil za 15 tisíc od kolegyně, měla ho 7 let a o auto se jí staral její syn (automechanik… nový
Eessencia 08.01.2019 15:22
Eessencia
U těchto malých levných a jednoduchých aut větší problémy nebývají. Většinou to auto shnije na rez,… poslední
touchwood 08.01.2019 22:08
touchwood

Výměna kabelových svazků je docela potíž. Musíš přesně vědět, které chceš měnit, v motorovém prostoru jich bývá dost, ale zase jdou celkem pohodlně měnit.

http://www.iautodily.cz/kabelovy-svazek-motoru-peugeot-106-nd100120182.html

Pokud kroutíš svorkama na baterce, máš binec na kontaktech a je tam asi studeňák. Většinou stačí sundat, vyčistit, nasadit a utáhnout. Pravděpodobnost, že by byl vadný tlustý kabel od baterky je asi jedna k milionu. To spíše bude problém s ukostřením záporného pólu baterky (tj. druhý konec minusového kabelu).

Děkuji za informace :)) To ani nevypadá draze.. Baterku jsem kupoval novou a svorky čistil při výměně, ale přiznám se, že mě nenapadlo to pomazat vazelínou (což se prý doporučuje).. Příští týden mi tam dá nové svorky a koukne na vše ostatní. Je to hodně staré auto, pomlácené, ale jako první auto asi dobré, sic mi trochu vadí, že mu říkají "auto pro ženský" :D

Ještě jsem se chtěl zeptat na jednu věc, pogoogluju, ale optám se i tady.. Kdybych si na vrakáči koupil třeba dveře, kapotu, sedačku, atp.. je výměna složitá a drahá? Má to cenu? Auto jsem koupil od kolegyně z práce za 15 tisíc.. ale od jejího parkování je dosti pomlácené, odřené, leckde promáčklé nebo je na některých místě rez.. má smysl to měnit? Jezdit s ním plánuji tak rok, dva, pak bych si koupil něco "lepšího".. Motorově je OK, nová spojka (15 tis), ale interiér a exteriér je na tom bídně.

jj já si všiml, ale předpokládám, že ono to bude cenově podobné.. Uvidím co mi řekne mechanik.. nechci se v tom moc hrabat, nevím co kde je a kam sáhnout..

Mám trochu strach teď jezdit, jenže potřebuju.. napadá mě otázka.. - Je možné aby ta elektrika vypadla i za jízdy? Předpokládám, že by se vypl posilovač řízení, posilovač brzd, světla? To by třeba v křižovatce bylo značně v hajzlu :D

Tak mám nové svorky na baterce, platil jsem 200,- a už to bude určitě v pohodě :p
Problém byl lokalizován :D Na +, u svorky bylo asi 7cm kabelu omotané izolační páskou a když jí rozstřihl, tak se krom zoxidovaného prachu nikde nenacházel žádný kabel :D :D Divím se, že to auto fungovalo.. :) Sestřihnuto, namontováno a už to zas frčí jak šnek:-)

Auto jsem koupil za 15 tisíc od kolegyně, měla ho 7 let a o auto se jí staral její syn (automechanik) - k němu právě jezdím i já, protože jako benefit to mám jen za cenu součástek.. Ještě když jezdila ona, tak se takový problém neobjevil a on zrovna třeba ty kabely od baterky neměnil. Takže to tam asi těch 7-8 let pěkně hnilo pod páskou.. Nevím jestli to byla přímo páska nebo nějaká guma, ale bylo vtipné sledovat, jak se ten prach všude rozletěl a kabel nikde :-D .. Tak snad mi to auto teď aspoň ten rok, dva pojezdí bez větších problémů.. Pokud to budou jen takové levné blbosti, tak mi to vadit nebude..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru