Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jako technik jsem oslovil pár firem ,které nabízejí kamna ,zda nemají i jiné,mnohdy mi bylo vyhověno…
E250TD 01.01.2019 09:40
E250TD
Zdravím a děkuji,ale neumím si představit,že budu obvolávat výrobce,zda náhodou nevyrábějí nějaká ta… nový
oldo 01.01.2019 21:42
oldo
Aspoň minimum iniciativy se projevit musí, třeba někam zajet nebo napsat e-mail. Stáložárná kamna n… nový
karel 01.01.2019 21:48
karel
To jsou petry v lepším kabátu, on hledá dvoutahovky. nový
kejki 02.01.2019 01:00
kejki
oldo..tady je někdo pesimista.,.. A babička taky říkala ,lína huba ...oslovil jsem v minulosti firmy… nový
E250TD 02.01.2019 07:50
E250TD
Zdravím Tak stáložárné seženete v bazarech i na inzercích, v lepším nebo horším stavu opravitelné js… nový
Petrm 01.01.2019 22:46
Petrm
Zdravím,děkuji,ten systém shora znám,18 hodin nemožné,když dohoří v nevhodnou dobu,je možné opakovat… nový
oldo 02.01.2019 01:24
oldo
Mám patrový dům, takže kamna Petry nemají problém s tahem, ale výkon při odhořívání je prostě žalost… nový
kejki 02.01.2019 01:27
kejki
Omlouvám se za komolení jména,ano,při tomto způsobu provozu je výkon menší,ale většina plynů shoří,… nový
oldo 02.01.2019 08:14
oldo
Díval jsem se na západ i na sever, myslím že v rámci hodnocení energetické účinnosti a opatření prot… nový
kejki 02.01.2019 01:31
kejki
Díky,ani tato kamna nejsou odhořívací, tedy nedokonale spalují. nový
oldo 02.01.2019 08:36
oldo
Oldo, já to trochu nechápu, vždyť přece stáložárná kamna můžete sehnat na inzerci i v bazarech dokon… nový
Petr M. 02.01.2019 09:28
Petr M.
V současnosti topím dřevem a klimatizací, na topení zhora mám dokonce odložené Musgraves, ale není p… nový
kejki 02.01.2019 10:27
kejki
Ano protože ke dřevu je většinou nebo často nezbytné mít i další zdroj, dřevo navzdory dnešní "propa… nový
Petrm 02.01.2019 11:50
Petrm
Chápu,žese mi snažíte pomoci,děkuji,ale já tohle všechno vím.Původní dotaz byl nová kamna.Nikdo neví… nový
oldo 03.01.2019 16:51
oldo
Jestli se u nás nevyrábí a ani od nikud nedováží, tak si je ze země nevydupete :-) Pak jsou jen ty m… poslední
Petrm 04.01.2019 17:37
Petrm

Zdravím a děkuji,ale neumím si představit,že budu obvolávat výrobce,zda náhodou nevyrábějí nějaká tajná kamna.Asi by je měli nabízet na trhu.Jinak všude jsou stovky předražených kamen na dřevo do kterých se musí přikládat každou hodinu,dva,tři typy prohořívacích kamen na uhlí,která prakticky stále kouří a ideologům ekologům to nevadí.Odhořívací,šachtová,stáložárná kamna zřejmě nikdo od revoluce nevyrábí.Přitom spalují uhlí prakticky bez kouře a příkládám jednou za šest až osm hodin.Bohužel končí a já chtěl koupit nová podobné konstrukce.Jak říkala má babička,to jsme to dopracovali,Jiříčku.

oldo..tady je někdo pesimista.,.. A babička taky říkala ,lína huba ...oslovil jsem v minulosti firmy mailem,dal najevo vococgo,a byla mi nabídnuta kamna,co vyráběli jako nabídku ,tedy kusovku,kterou neprodali . A objevil jsem pro zákazníka to,co nikdo nenabízel ! A na závěr,ano,mnohé z toho,co bylo výborné se už nevyrábí ! !

Zdravím
Tak stáložárné seženete v bazarech i na inzercích, v lepším nebo horším stavu opravitelné jsou (Celus, Club, Elite, Žiara, Thermo atd.) Anebo používat kamna "násypného typu" kde se topí tak, že napřed vsypete uhlí (hn. uhlí ořech 1 Bílina) a zapálíte shora, po rozhoření a seřízení kamna dlouho hřejí sama, po odhoření na žhavé tj. za cca 3 h +,- je lze zcela uzavřít a pak umí temperovat i dalších 12, 18 hodin na minimum. Místo přiložení druhý den se zbaví popele a cyklus se zopakuje princip viz.
https://www.youtube.com/watch?v=Q5jT0ZsmlKM
+ čtěte komentáře k videu tam je vše podrobněji popsané, čili jakési možnosti máte, stáložárná kamna z bazaru, násypná se dají koupit i nová nebo taky z bazaru.....

Zdravím,děkuji,ten systém shora znám,18 hodin nemožné,když dohoří v nevhodnou dobu,je možné opakovat až po vychladnutí.O topení v kamnech vím skoro vše,na rozdíl od většiny odpovídajících.Jediné co nevím je KDE KOUPÍM NOVÁ ,ANO KEIKO POCHOPIL,ODHOŘÍVACÍ KAMNA.Vzdávám to,Oldo.

Omlouvám se za komolení jména,ano,při tomto způsobu provozu je výkon menší,ale většina plynů shoří, petry nekouří a hoří dlouho.Ideologický postoj ke spalování uhlí je vidět,ale kotle na UT se vyrábějí i v třídě 3,nevím,proč to nejde i u kamen.Dnes se hodně topí v kamnech na dřevo a pelety a zase je problém s polétavým prachem.Topil jsem v kotli na pelety a zdálo se mi,že je málo popela,po změření jsme zjistili,že letí komínem.Vám by kvalitní kamna konstruovaná jako např.Fikoterm z osmdesátých let, také pomohla.

Díval jsem se na západ i na sever, myslím že v rámci hodnocení energetické účinnosti a opatření proti používání kusového uhlí máte smůlu. Wamsler stále nabízí kamna na uhlí, jaká se sem vozila z DDR, litinová s termostatem pro řízení vzduchu, ale jinak je to všechno na dřevo s okýnkem.

Oldo, já to trochu nechápu, vždyť přece stáložárná kamna můžete sehnat na inzerci i v bazarech dokonce i ve velmi dobrém stavu, navíc vyzdívka se dá opravit zevnitř je lze udělat v podstatě "celé znova" tak o co vlastně jde? Nevyrábí se, s čímž asi nic nenaděláme, dotazů na tyto kamna jsem zaznamenal více takže kdyby je vyráběli znovu, klientelu by měli, ale jestli je nevyrábí co s tím naděláme? Nebo co vlastně přesně sháníte, musí být tato kamna NOVÁ?
A ještě k těm násypným petrám on ten výkon není zas tak žalostný musí se pořádně rozjet a nestíhají-li na vytápěný objem pak je možno volit větší kamna Marburg, DVB200 Susler apod., ano na ten vysoký výkon topí jen třeba 12 hodin na ten minimální např. v teplém období mi kamna od zapálení do schládnutí udělala cca přes 30 hodin (tuším 38 přesně). Ano je pravda že dohoříli v nevhodnou dobu a mají v sobě ještě žhavé nelze hned zase naložit, ale

dá se to načasovat nastavením vzduchů nebo je nechat vyjet, neříkám že je to nejlepší systém ale vytápím dvěma takovými kamny v pohodě malý domek a problém s tím nemám celkově v kamnech topím cca 14 let. Navíc při vsypu uhlí se domů nedostane žádný prach protože odtahové hrdlo kamen je nahoře a vše odsaje do komína což je výhoda. Pro kejki- sklo na uhlí vůbec nevadí mám i prosklené petry (CalorA od Wamsler) není s tím problém sklo se v podstatě při uhlí nezanese to jen se dřevem s uhlím při odhořívání shora netřeba čistit.

Ano protože ke dřevu je většinou nebo často nezbytné mít i další zdroj, dřevo navzdory dnešní "propagandě" není dobré palivo, je to objemné palivo uhlí je uhlí na to dřevo nemá a nikdy nebude mít, řešit to budu ale až se slavné EU a jejímu věrnému nohsledovi ČR která je papežštější než papež podaří lidem sebrat uhlí a jeho deriváty jako např. koks dnes již stejně předražený a uhelné brikety....

Jestli se u nás nevyrábí a ani od nikud nedováží, tak si je ze země nevydupete :-) Pak jsou jen ty možnosti které znáte a které jsem zde uvedl, další možnost je vyrobit si vlastní kamna:-) Kdo je kutil koho toto baví tak to není zas až tak složité pro průměrně šikovného průměrně inteligentního člověka.....Mně se také nelíbí že segment kamen na uhlí je na trhu omezen, také se mi nelíbí jak se EU snaží postupně lidem sebrat i to uhlí, ale co s tím naděláme ? Lze to změnit? Lze se postavit proti nesmyslné hysterii kterou u veřejnosti vyvolávají ohledně uhlí které prý může za všechno špatné na této planetě? O průmyslu, na přes dva tisíce nebo možná ke třem tisícům jaderných zkoušek jež se provedli a zasvinili životní prostředí na několik set let dopředu ani slovo...., ale běda jak si doma zatopíte trochou uhlí to je ekologická katastrofa ! A já se ptám, co nadělám s takovou snůškou hlouposti a nevraživosti? Nic......Eu rozhodla tak republika musí tancovat jak píská...…….

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru