Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Šachtová stáložárná kamna na uhlí

Oldo, já to trochu nechápu, vždyť přece stáložárná kamna můžete sehnat na inzerci i v bazarech dokonce i ve velmi dobrém stavu, navíc vyzdívka se dá opravit zevnitř je lze udělat v podstatě "celé znova" tak o co vlastně jde? Nevyrábí se, s čímž asi nic nenaděláme, dotazů na tyto kamna jsem zaznamenal více takže kdyby je vyráběli znovu, klientelu by měli, ale jestli je nevyrábí co s tím naděláme? Nebo co vlastně přesně sháníte, musí být tato kamna NOVÁ?
A ještě k těm násypným petrám on ten výkon není zas tak žalostný musí se pořádně rozjet a nestíhají-li na vytápěný objem pak je možno volit větší kamna Marburg, DVB200 Susler apod., ano na ten vysoký výkon topí jen třeba 12 hodin na ten minimální např. v teplém období mi kamna od zapálení do schládnutí udělala cca přes 30 hodin (tuším 38 přesně). Ano je pravda že dohoříli v nevhodnou dobu a mají v sobě ještě žhavé nelze hned zase naložit, ale

dá se to načasovat nastavením vzduchů nebo je nechat vyjet, neříkám že je to nejlepší systém ale vytápím dvěma takovými kamny v pohodě malý domek a problém s tím nemám celkově v kamnech topím cca 14 let. Navíc při vsypu uhlí se domů nedostane žádný prach protože odtahové hrdlo kamen je nahoře a vše odsaje do komína což je výhoda. Pro kejki- sklo na uhlí vůbec nevadí mám i prosklené petry (CalorA od Wamsler) není s tím problém sklo se v podstatě při uhlí nezanese to jen se dřevem s uhlím při odhořívání shora netřeba čistit.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny