Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Železitá voda z vrtu po výměně vodárny

Vŕtaná diera musí byť osadená nejakou trubkou do hĺbky vrtu. Ak je rúra vo vrte zo železa, skorodovala a silnejším odberom sa hrdza uvolní a nasaje. Chce to častejšie vodu odpúšťať, ono si to celé zase sadne, sediment sa upeleší na inom mieste vo vrte. Voda potečie časom číra a bez metalického zafarbenia. Zdravotne nie je voda závadná, je pitná, ale na pranie bieleho prádla prípadne kúpele v bielej smaltovej vani to určite nebude vhodné. Navyše, rýchlo sa zanesie akumulačný el.boiler na ohrev vody.

Tiež sa vyplavujú sedimenty z výtlačného a nasávacieho potrubia výkonnejším SVA čerpadlom, ktoré má silnejší prietok čo má za následok strhávanie sedimentu z vnútra prívodného potrubia.

Je možné, že ste v lokalite so železitým / horečnetným podložím, ktoré sa prudším odberom výkonnejším čerpadlom uvoľní a nasaje do čerpadla.

Správne sa pri takýchto zásahoch vyberie nasávacie potrubie z vrtu, nahodí sa do vrtu/studne ponorka, Bimbo 3x400V a vysaje sa 1" hadicou rokmi zanesený bordel z vrtu. Ideálne je pred samotným čistením vrtu/studne naliať do vrtu aspoň tri litre Savo originál s 26% obsahom chlóru prípade 10kg chlórové vápno, 3kg chloramin apod. dezinfekcie, lebo chlór okamžite rozpustí a odfarbí usadeniny, ktoré sa ponorným čerpadlom "vyhodia" von do žumpy, potoka, na záhradu, na kompost. Ponorka má v koši vysunuté lamely, ktoré zároveň prudko rozvíria nasávanú vodu s dokonalým výplachom sedimentov vo vrte.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny